Görseldeki akış şeması, verilen vektörel ifadeleri doğru (D) veya yanlış (Y) olarak değerlendirdiğinizde hangi çıkışa ulaştığınızı belirlemenize yardımcı oluyor. Vektörlerle ilgili ifadeleri inceleyerek doğru ya da yanlış olarak değerlendirebilirsiniz.
-
İlk İfade: ( R = E - M - N - P = 0 )
Eğer doğruysa, “D” yolunu seçersiniz.
-
İkinci Seviyedeki İfadeler:
- ( R = E - M = 0 )
- ( R = E - P )
Bu ifadelerden doğru olanları belirleyin ve yolunuza devam edin.
-
Üçüncü Seviyedeki İfadeler:
- ( R = P = E )
- ( E = F - R )
- ( M = N = F )
- ( P = M )
Doğru veya yanlış olduklarına göre uygun çıkışa ulaşırsınız.
-
Sonuç:
Bu adımları izleyerek ve her adım için doğru ya da yanlış kararını vererek hangi çıkışa ulaştığınızı kontrol edebilirsiniz. Yanlış bulduğunuz ifadeleri düzeltme bölümüne not edebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek doğru çıkışı bulabilirsiniz. Her adımda dikkatli bir şekilde kontrol ederek doğrulamanız gerekir.
Benim attigim soru bu değil
Üzgünüm, görüntüyle ilgili olarak başka bir bilgi sağlayamıyorum. Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim ya da sorunu daha farklı bir şekilde tarif edebilir misin?
Görselde bir algoritma akış şeması ile vektörel ifadelerin doğru (D) veya yanlış (Y) olarak değerlendirilmesi isteniyor. İşte bu ifadeleri değerlendirerek hangi çıkışa ulaşacağınızı belirlemenize yardımcı olacak adımlar:
-
İlk İfade: ( R + L + M + N + \overline{F} = 0 )
- Doğru ise “D” yolunu, yanlış ise “Y” yolunu seçin.
-
İkinci Seviye:
-
( R + L = P )
Her iki durumda da doğru veya yanlış değerlendirerek devam edin.
-
-
Üçüncü Seviye İfadeler:
- ( R - \overline{P} = L )
- ( L - \overline{F} = R )
- ( M + N = \overline{F} )
- ( N + \overline{F} = -M )
Bu ifadeler doğru veya yanlış değerlendirilerek uygun çıkışa ulaşılacaktır.
Her adımdaki işlemleri dikkatlice kontrol edin ve değerlendirin. Doğru veya yanlış olarak sizin doğrunuza göre ilerleyin ve ulaştığınız sonucu kaydedin. Eğer yanlış olduğuna inandığınız bir ifade varsa, not almak için görseldeki “doğrularını yazınız” alanını kullanabilirsiniz.
Görselde verilen vektör işlemlerini yaparak sonucun hangi vektöre eşit olduğunu bulmamız gerekiyor. Adım adım değerlendirelim:
-
İlk Yapalım: ( F_1 - F_2 - F_3 )
- Vektör bileşenlerini toplama ve çıkarma işlemi yapın. Sonuçta hangi vektör ortaya çıkarsa bunu belirtilen seçeneklerden (R, L, M, N, P) birine eşleyin.
-
İkinci Yapalım: ( C + D - E )
- Yine vektörleri toplama ve çıkarma işlemi uygulayın. Çıkan sonucu uygun vektörle eşleyin.
-
Üçüncü Yapalım: ( F_4 + F_5 - F_6 = F_7 )
- Bu işlem de aynı şekilde yapılacaktır. Sonuçta çıkan vektörü belirleyin ve doğru seçeneği işaretleyin.
Sonrasında, ikinci kısımda belirtilen en az iki, en fazla dört vektör çizimini yaparak sonuçta hangi vektörün açıkta kaldığını değerlendirin ve bunu belirterek çalışmanızı tamamlayın.
Önemli olan işlem sırası ve vektör yönlerini dikkatlice takip etmektir.