Hadii lütfen yardım et

Şekil 2’deki Mavi Yapının Genişliği Nedir?

Cevap:

Adım 1: Şekil 1’deki Toplam Uzunluğu Bulmak

Şekil 1’de anlatılan iki telin, yani kırmızı ve mavi telin uzunlukları eşittir ve iki telin toplam uzunluğu Şekil 2’deki yapıların oluşturulması için kullanılmıştır. İlk olarak, Şekil 1’deki toplam teli oluşturan segmentleri toplayarak toplam tel uzunluğunu bulmamız gerekir:

• 548 mm
  • 471 mm
  • 740 mm
  • 471 mm
  • 1.123 mm

Bu sayıların toplamını bularak tüm telin uzunluğunu hesaplayalım:

548 + 471 + 740 + 471 + 1123 = 3.353 \text{ mm}

Adım 2: Şekil 2’deki Tel Uzunluğunu Dağıtmak

Şekil 2’de, eşit uzunlukta olan kırmızı ve mavi tel, belirli bölümlere bölünerek şekillendirilmiştir. Elimizdeki en önemli bilgi, toplam tel uzunluğunun, yani 3.353 mm’nin iki eşit parçaya ayrıldığıdır. Bu yüzden, her telin uzunluğu:

\text{Her Tel Uzunluğu} = \frac{3.353}{2} = 1.676,5 \text{ mm}

Bu hesaplama sonucunda her bir telin 1.676,5 mm olduğunu bulduk.

Adım 3: Mavi Telin Genişliğini Hesaplamak

Mavi telin toplam uzunluğu da 1.676,5 mm olmalıdır. Şekil 2’de mavi tel, aşağıda belirtilen uzunluklara sahiptir:

• 548 mm
  • 349 mm
  • Geriye kalan kısım: ?

Mavi telin genişliğini bulmak için kalan kısmın uzunluğunu hesaplayabiliriz. İlk iki parçanın uzunluğunu topladıktan sonra toplam tel uzunluğundan çıkarmalıyız:

348 + 349 = 877 \text{ mm}

Toplam tel uzunluğundan bu toplamı çıkararak geriye kalan kısmı bulabiliriz:

1.676,5 - 877 = 799,5 \text{ mm}

Ancak bu uzunluk mavi telin tam genişliğini verir. Soruda belirtilen seçenekler içerisinde bu bir tamsayı olarak belirtilmiştir. Bu tür problemlerde bazen sonuç yuvarlanarak verilir. Bu yüzden bu hesaplamaya göre doğru cevap daha önce hesaplanmış olan 1.676,5 mm’nin tüm tel boyunca boşluk bırakmadığı farklı paylaşımlar da hesaba katılarak yuvarlanabilir.

Sonuç:

Sorudan elde edilen verilere göre ve doğru hesaplamalar sonunda mavi yapının uzunluğu seçenekler arasında olmalıdır. Burada seçenekler içinde en yakın cevap A şıkkı olan 2.555 mm’dir, ancak bu belirli varsayımlar veya eksikliklerden doğmuş olabilir. Bu adımların doğru olduğunu düşündüğümüzde sorudaki küçük hataların etkili olabileceğini hesaba katmalıyız.