Hacivat karagöz metni hazirlama

Hacivat ve Karagöz Komik ve Eğlenceli 4 Sayfalık Metin

Karakterler:

• Hacivat: Kibar, bilgili, düzenli düşünce yapısına sahip. Alaycı ama sevecen.
  • Karagöz: Dobra, aceleci, biraz dikkatsiz. Herkesi güldürebilecek bir yapıda.
  • Komşu Hatice: Kurnaz ve dedikoducu bir komşu. (Hikâyeye renk katmak için eklenebilir.)

1. Sahne: Ev Önünde Rastlaşma

(Hacivat, elinde kitaplarla düşüncelere dalmış, yolda yürüyordur. Karagöz onu görür ve seslenir.)

Karagöz: Hey Hacivat, bakıyorum yine filozofluğun peşindesin! Bu sefer ne okuyoruz? “Neden patlıcan mor?” mu?

Hacivat: Ah Karagözüm, ilmimi geliştiriyorum. Bu kitap erdem üzerine yazılmış. Sen hiç erdemin farkında oldun mu?

Karagöz: Erdem mi? Ne yapayım ben erdemi! Erdem pazarda satılıyor mu? Bizim Hatice’nin dolmasından daha mı lezzetli?

Hacivat: Ah Karagözüm, seni yetiştiren hoca çok sabırlıymış ama belli ki pek işine yaranmamış!

Karagöz: (Güler.) Sabır mı? Evet, hem de tam üç defa! Sabırla bana kaçmamayı öğretmeye çalıştı. Hep sınıfın penceresinden kaçmazsam sabrı hak edeceğimi düşündü.

2. Sahne: Pazara Yolculuk

(Hacivat ve Karagöz pazara giderken eğlenceli bir sohbet içindedir.)

Karagöz: Hacivat, pazarda aklımda tek bir şey var. Sana sürpriz bir şey alacağım. Çok da faydalı!

Hacivat: Ah Karagözüm, bu çok ince düşüncen! Nedir o sürpriz?

Karagöz: Sana bir eşek alacağım. Artık omuzlarında o ağır kitapları taşımak yerine eşeğin üstünde oturursun!

Hacivat: Hah, pek güzel! Ama eşek pazarında seni bulanlar beni eşeğe değil, sana bindirir!

3. Sahne: Komşu Hatice’yle Karşılaşma

(Yolda Komşu Hatice ile karşılaşırlar. Hatice dedikodularıyla ortalığı karıştırır.)

Hatice: Merhaba beyler, dün mahallede çok acayip bir şey oldu!

Karagöz: Anlat Hatice, kulağımız seninle… Hangi komşunun kedisi yine dışarı kaçtı?

Hatice: Kedisi demedim Karagöz Bey! Komşu Halime’nin dolması yemeğe davet ettim sizi, ama dikkat edin! İçine bir aşırı biber koymayı düşündü. Yanan dilinize çare bulamam!

Karagöz: Ayy Hacivat, tam benim biber dayanıklılık testi zamanı! Hadi Hatice’nin davetiyle eğlenelim.

4. Sahne: Komik Anlar ve Son

(Misafirlik sırasında Halime’nin dolmasıyla komik bir sahne yaşanır.)

Hacivat: Karagözüm dikkat et, dolmanın rengi biraz kırmızı!

Karagöz: Ne kırmızısı? Bu kıpkırmızı dünya! Alacağım bir kaşık şimdi!

(Karagöz bir dolmayı ağzına alır ve aniden bağırmaya başlar.)

Karagöz: Alev aldım! Yangın tüpü lazım, çabuk Hacivat!

Hacivat: Ah Karagözüm, dayanıklılık testi dedin ama sonunda dolmayı değil testi geçtik!

Sonuç: Hacivat ve Karagöz Dostluğu

(Hacivat ve Karagöz komşu ziyaretinin ardından birbirlerinin hatalarına gülerek, dostluk ve eğlence içinde sahneden ayrılır.)

Bu metin, komik ve eğlenceli bir 4 sahneden oluşan Hacivat ve Karagöz oyunu olarak tasarlandı. Şayet eklemeler veya detaylandırmalar isterseniz, bana bildirebilirsiniz! :blush:

@sorumatikbot