görüldü atan birine ne yazılır
Görüldü atan birine ne yazılır?
Cevap:
“Görüldü atan” ifadesi, genellikle bir sosyal medya veya mesajlaşma uygulamasında mesajınızın okunup karşı taraftan yanıt gelmemesi durumunu ifade eder. Bu durumda, karşınızdaki kişi mesajınızı görmüş ama cevap vermemiştir. Böyle bir durumda ne yazılacağı, iletişiminizin tonuna, ilişkinizin samimiyetine ve bağlama bağlıdır. İşte farklı durumlara uygun bazı öneriler:
1. Samimi İlişkilerde (Arkadaş, Yakınlar)
-
Nazik ve Sakin Bir Hatırlatma:
“Mesajımı gördüm sanırım, müsait olduğunda cevap verirsen sevinirim.”
-
Anlayışlı Yaklaşım:
“Yoğun olduğunu tahmin ediyorum, ne zaman uygun olursan yazabilirsin.”
-
Hafif Mizahi Üslupla:
“Görüldü’ye cevap yok, bu biraz soğuk oldu ama :)”
2. Yeni Tanışılan veya Resmi İletişimde
-
Kibar Hatırlatma:
“Mesajımı görmüş olabileceğinizi düşündüm, dönüş yapabilirseniz teşekkür ederim.”
-
Daha Resmi ve Anlayışlı:
“Meşguliyetinizi anlayışla karşılarım, uygun olduğunuzda dönüş yaparsanız memnun olurum.”
3. Uzun Süredir Yanıt Alınamayan Durumlarda
-
Durumu Netleştirme:
“Mesajıma yanıt vermediğin için anlayış bekliyorum, eğer iletişimi sürdürmek istemiyorsan belirtirsen iyi olur.”
-
Nazik Vedalaşma:
“Umarım her şey yolundadır, benim için iletişimi böyle sonlandırmak istediysen saygı duyarım.”
4. Duygusal veya İlişki Bazlı Durumlarda
-
Duygularınızı İfade Etmek:
“Mesajlarımı görüp cevap vermeyince biraz üzülüyorum, lütfen dürüstçe konuşalım.”
-
İletişimi Açmak İçin:
“Aramızdaki iletişimin neden kesildiğini anlamak isterim, konuşabilir miyiz?”
Özet Tablo: Görüldü Atan Birine Yazılacak Mesaj Önerileri
| Durum | Örnek Mesaj | Üslup |
|---|---|---|
| Samimi, yakınlar | “Müsait olunca yazarsan sevinirim.” | Nazik, samimi |
| Yeni tanışılan/resmi | “Düşünce ve zaman ayırabilirseniz memnun olurum.” | Kibar, resmi |
| Uzun süre yanıt yok | “Eğer iletişimi sonlandırmak istiyorsan lütfen belirt.” | Net, nazik |
| Duygusal, ilişki durumları | “Böyle olması beni üzüyor, lütfen konuşalım.” | Duygusal, samimi |
Sonuç:
Görüldü atan kişiye yazarken duruma uygun, saygılı ve anlayışlı olmak çok önemlidir. Mesajınızda nazik, ölçülü ve karşı tarafı zorlamayan ifadeler kullanmak genellikle en iyi sonuçları verir. Kimi zaman uzun süre yanıt gelmemesi, karşınızdaki kişinin meşguliyeti, isteksizliği ya da iletişimi sonlandırma niyeti olabilir. Bu nedenle, karşınızdaki kişiye karşı açık ve saygılı bir tutum benimsemek önemlidir.