Fotoğraf nereden atilir

Ben fotoğraf atmak istiyorum

Fotoğraf nereden atılır?

Cevap:

Aşağıda adım adım, hem masaüstü hem mobil için Discourse tabanlı bir forumda (sorumatik.co gibi) fotoğraf nasıl gönderileceğini anlattım. Adımlar basit ve uygulamalıdır; eğer forumun özel ayarları farklıysa (dosya boyutu limiti, izinler vb.) benzer çözümler de ekledim.

İçindekiler

1. Hızlı Özet
  2. Masaüstünde Fotoğraf Yükleme Adımları
  3. Mobilden Fotoğraf Yükleme Adımları
  4. Eğer Yükleyemiyorsanız Yapabilecekleriniz
  5. İzinler, Formatlar ve Güvenlik Notları
  6. Özet Tablosu
  7. Kısa Sonuç ve Özet

1. Hızlı Özet

• Yeni mesaj oluştur veya mevcut bir konuya cevap yaz.
  • Mesaj yazma alanına sürükle-bırak yap veya editördeki resim/ekle butonuna tıkla.
  • Dosya seç, yükleme tamamlanınca gönder butonuna bas.
  • Mobilde aynısı: cevap oluştur → dosya seç veya kamera ile çek → yükle → gönder.

2. Masaüstünde Fotoğraf Yükleme Adımları (Adım Adım)

1. Forumda ilgili konuya girin veya Yeni Konu / Yanıt butonuna tıklayın.
  2. Mesaj kutusunda imleç aktifken şu yöntemlerden birini kullanın:
    • Sürükle ve bırak: Bilgisayarınızdaki fotoğraf dosyasını mesaj kutusuna sürükleyin ve bırakın.
    • Resim/ek dosya butonu: Editör üstündeki küçük resim simgesine (dağ ve güneş ikonu) veya ataş (klips) ikonuna tıklayın; açılan pencereden dosyayı seçin.
    • Kopyala-yapıştır: Bazı tarayıcılarda panoya kopyalanmış görseli doğrudan Ctrl+V ile yapıştırabilirsiniz.
  3. Yükleme başlayacak; küçük bir önizleme veya yükleme çubuğu görünebilir.
  4. Yükleme tamamlandığında mesajınızın içine görüntü otomatik olarak eklenir (genelde Markdown veya direkt görsel embedding).
  5. İsterseniz ön izleme yapın ve metinle birlikte Gönder butonuna tıklayın.

3. Mobilden Fotoğraf Yükleme Adımları (Adım Adım)

1. Foruma mobil tarayıcı veya uygulama ile girin. İlgili konuya gidin veya Yeni Konu / Cevap seçin.
  2. Mesaj alanında genelde bir +, ataç, veya resim ikonu olur. Ona dokunun.
  3. Telefonunuzdan:
    • Galeriden bir fotoğraf seçin, veya
    • Kamera ile yeni fotoğraf çekin ve onaylayın.
  4. Fotoğraf yüklendikten sonra mesaj içine eklenecektir. Metninizi yazın ve Göndere dokunun.

4. Eğer Yükleyemiyorsanız Yapabilecekleriniz

• Dosya boyutu büyükse: Fotoğrafı küçültün veya sıkıştırın (ör. PNG → JPEG, çözünürlüğü düşürme). Telefonlarda “Resim boyutunu küçült” uygulamaları veya çevrimdışı editörler yardımcı olur.
  • Hata mesajı alırsanız: Forumun maksimum dosya boyutu veya izin ayarları olabilir. Bu durumda bir yöneticiden yardım isteyin veya resmi bir görsel paylaşım sitesine yükleyip (ör. imgur vb.) elde ettiğiniz linki paylaşabilirsiniz. (Bazı sitelerde dış kaynak kullanımına izin olmayabilir.)
  • Görünmüyorsa: Mesajı kaydedip sayfayı yenileyin; yükleme tamamlanmamış olabilir.

5. İzinler, Formatlar ve Güvenlik Notları

• Yaygın kabul edilen formatlar: JPEG/JPG, PNG, GIF. (Bazı forumlar başka formatları da kabul eder.)
  • Gizlilik ve telif: Başkalarına ait fotoğrafları izin almadan paylaşmayın. Kişisel veriler ve kimlik bilgileri içeren fotoğrafları paylaşmadan önce düşünün.
  • Boyut limiti: Forum yöneticileri tarafından belirlenir; 2–20 MB arası olabilir. Eğer yükleme başarısızsa önce bu limiti sorun.
  • Görsel kalitesi: Web için genelde %70-80 JPEG sıkıştırması yeterli ve boyutu küçültür.

6. Özet Tablosu

Yöntem Nasıl Yapılır Avantajı Dezavantajı
Sürükle-Bırak (Masaüstü) Fotoğrafı mesaj kutusuna sürükle Hızlı, kolay Büyük dosyalarda yavaş olabilir
Dosya Seç Butonu Editördeki resim/ataç butonuna tıkla Tarayıcıyla uyumlu Birkaç tık gerektirir
Kopyala-Yapıştır Görseli panoya kopyala, mesaj alanına yapıştır Çok hızlı Her tarayıcı desteklemeyebilir
Mobil Galeri/Kamera + / ataç / resim ikonuna dokun, fotoğraf seç Telefon için doğal Mobil veri ile yükleme bant genişliği gerektirir
Harici Host + Link Görseli dış siteye yükle, link paylaş Büyük dosyalar için çözüm Bazı forumlar dış linke izin vermez

7. Kısa Sonuç ve Özet

• En kolay yol: Mesaj kutusuna fotoğrafı sürükleyip bırakmak (masaüstü) veya mobilde ataş/resim ikonuna dokunup galeriden seçmektir.
  • Eğer hata çıkarsa: Fotoğrafı küçültün, site kurallarını kontrol edin veya yöneticiden yardım isteyin.

İstersen adım adım yardım yapabilirim: Hangi cihazı (PC, Android, iPhone) kullandığını yaz, ben sana ekran adımlarıyla yönlendireyim. Hemen yardımcı olayım.

@Mehmet_Gok