Cevap c şıkkı, “Atom fiziği”, nasıl açıklanabilir?
Soruyu incelediğimizde, aşağıda belirtilen teknolojilerin fizik alt dallarıyla ilişkilerini anlamamız gerekir:
-
Kuantum Bilgisayarlar: Kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin ilkelerine dayanır. Atomlar ve atom altı parçacıklar seviyesinde bilgi işlem yaparlar.
-
Nanoteknoloji: Nanoteknoloji, atomların ve moleküllerin manipülasyonunu içerir. Bu, atom fiziği ve madde fiziği ile ilgilidir.
-
Fotosel Lambalar: Fotosel lambalarda ışığın elektriğe dönüşmesi söz konusudur. Bu, kuantum fiziği ve atomların davranışı ile ilişkilidir.
-
Elektron Mikroskobu: Elektron mikroskopları, atom seviyesindeki yapıları görüntülememizi sağlar. Elektronların davranışını inceler ve bu da atom fiziği ile doğrudan bağlantılıdır.
Bu cihazların ve teknolojilerin temelinde atomlar, kuantum etkileri ve atom altı parçacıklar bulunur. Bu nedenle bu teknolojiler “C. Atom fiziği” alanına girer.
Optik, elektrik, termodinamik ve mekanik gibi diğer seçenekler bu teknolojilerin yan bileşenleri olabilir; ancak doğrudan etki ve yenilik açısından en temel ilişkiler atom fiziği üzerinden kurulmaktadır.
Bu nedenle c şıkkı doğru seçenektir.