Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)
OECD, finansal okuryazarlığı teşvik etmek için çeşitli projeler ve araştırmalar gerçekleştirmektedir. Özellikle, üye ülkelerde finansal eğitim programlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yönergeler ve iyi uygulama örnekleri sunmaktadır. Bu kapsamda, finansal eğitim için ulusal stratejilerin oluşturulmasını destekleyen rehberlik çalışmaları yapmaktadır.
Dünya Bankası
Dünya Bankası, finansal okuryazarlık projelerine teknik ve mali destek sağlamaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, bireylerin finansal ürünleri ve hizmetleri daha etkin kullanabilmesi amacıyla eğitim programları geliştirmektedir. Ayrıca, tüketicilerin finansal sistemlere erişimini artırmayı hedefleyen projeler yürütmektedir.
Avrupa Birliği
Avrupa Birliği, üye ülkelerde finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla çeşitli projeler gerçekleştirmektedir. Finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırmayı ve tüketicileri bilinçlendirmeyi amaçlayan politikalar geliştirmektedir. Ayrıca, finansal okuryazarlık konusunda farkındalığı artırmak için çalışmalar düzenlemektedir.
Uluslararası Çocuk ve Gençlik Finansı (CYFI)
CYFI, çocuklar ve gençler arasında finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla küresel düzeyde projeler yürütmektedir. Eğitim sistemlerine finansal okuryazarlık derslerinin entegre edilmesi ve gençlerin finansal beceriler kazanmasına yönelik programlar geliştirmektedir. Ayrıca, ülkeler arası iş birliğini teşvik eden ve çocukların finansal kararlar alabilme yetkinliklerini artıran inisiyatiflere öncülük etmektedir.