Fiillerin resimleri yapıştırılıp altlarina 5 kere Ingilizceleri yazılacak 10:37 v

Fiillerin resimleri yapıştırılıp altlarina 5 kere Ingilizceleri yazılacak 10:37 v

:white_check_mark: CEVAP:

Paylaştığınız konu “Fiillerin resimleri yapıştırılıp altlarına 5 kere İngilizceleri yazılacak” olarak görünüyor ve henüz cevaplanmamış. Eğer bu konuda yardım isterseniz, hangi fiillerin İngilizcelerini yazmak istediğinizi belirtirseniz size fiillerin İngilizcesini ve yazım şeklini yardımcı olabilirim.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:

SORU: Fiillerin resimleri yapıştırılıp altlarına 5 kere İngilizceleri yazılacak

CEVAP: Aşağıdaki adımları izleyerek hızlıca hazırlayabilirsin; ayrıca kullanabileceğin örnek fiil listesi ve kart yerleşimi veriyorum.

AÇIKLAMA: Her fiil için bir resim bulun (tercihen telifsiz kaynaklardan), resmi yapıştır, altına İngilizce fiili ayrı satırlarda 5 kez yazdır veya elle yazdır.

Hazırlık adımları

• Adım 1 — Fiilleri seç: Sınıf düzeyine uygun 8–12 fiil seç.
  • Adım 2 — Resim bul: Pixabay, Unsplash veya Pexels gibi telifsiz sitelerden uygun görseller indir.
  • Adım 3 — Kart/Çalışma sayfası oluştur: Her karta büyük bir resim alanı ve altında yazı alanı bırak.
  • Adım 4 — Yazma formatı: Her fiilin İngilizcesini alt alta 5 kere yaz (örnek: run, run, run, run, run).
  • Adım 5 — Baskı/Dağıtım: Kartları kesip yapıştır veya çalışma sayfası olarak çoğalt.

Örnek fiil listesi (Türkçe — İngilizce)

• koşmak — run
  • yemek — eat
  • içmek — drink
  • uyumak — sleep
  • oynamak — play
  • yazmak — write
  • okumak — read
  • çizmek — draw
  • konuşmak — speak
  • yüzmek — swim

Örnek kart yerleşimi

• Resim (üstte, büyük)
  • Altına satır satır:
    run
    run
    run
    run
    run

TEMEL KAVRAMLAR:

• fiil
    • Tanım: Eylem bildiren kelime.
    • Bu problemde: Her fiilin görselleştirilmesi ve İngilizce yazma alıştırması.
  • görsel öğrenme
    • Tanım: Resim kullanarak öğrenme yöntemi.
    • Bu problemde: Kelime anlamını görselle pekiştirir.
  • tekrar
    • Tanım: Bilginin pekişmesi için yinelenmesi.
    • Bu problemde: Aynı kelimenin 5 kere yazılması hafızayı güçlendirir.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket: