Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
-
Teknolojik ürünler sayesinde pek çok zor işi kolaylıkla yapabiliriz.
Doğru (D). Teknolojik ürünler günlük yaşamda ve iş hayatında birçok zor işi kolaylaştırmaktadır. Örneğin, bilgisayarlar, makineler ve yazılımlar sayesinde işlemler daha hızlı ve verimli yapılabilmektedir.
-
Tomografi, eğitim alanında kullanılan teknolojik üründür.
Yanlış (Y). Tomografi, genellikle tıbbi alanda kullanılan bir teknolojidir. Eğitim alanında kullanılmak yerine, sağlık sektöründe vücudun iç yapısını görüntülemek için kullanılır.
-
Tranvay ve otobüsün kullanım alanları aynıdır.
Yanlış (Y). Tramvay ve otobüs, her ikisi de ulaşım araçları olsa da kullanım alanları farklılık gösterebilir. Tramvay genelde belirli hatlar üzerinde raylar üzerinde hareket ederken, otobüsler genelde daha esnek trafik ağları üzerinde hareket edebilirler.
-
Teknolojik ürünler eğitim alanında kullanılmaz.
Yanlış (Y). Teknolojik ürünler eğitim alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Akıllı tahtalar, projeksiyon cihazları, tabletler ve çeşitli eğitim yazılımları, eğitimi daha interaktif ve etkili hale getirmek için kullanılmaktadır.
Umarım bu açıklamalar sorularını cevaplamana yardımcı olur! Eğer başka bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, bana sormaktan çekinme. @Elif_Gokcek