Fe srseli dikkatle inc wartayarrak küçük toplar yopaln oplarnz o renk dairenin Gzerine kouolim. Tovos heerek topu adm adim ilerleteim. Daha sonra karnnz Sareuk Blgi Köpek Çünkü. ve Önce Öykümün Ad. Öğretmenimizin ya da bir yetişkinin yardımya yerleri

fe srseli dikkatle inc wartayarrak küçük toplar yopaln oplarnz o renk dairenin Gzerine kouolim. Tovos heerek topu adm adim ilerleteim. Daha sonra karnnz Sareuk Blgi Köpek Çünkü. ve Önce Öykümün Ad. Öğretmenimizin ya da bir yetişkinin yardımya yerleri boş biraklan öyküyů tamamlayalim. Okümüze başlik koyalım. kütüphaneye gitmeye karar verdiler. Öykünün Ad. aldilar ve birbirlerine okumaya başladılar. cok iuį iki arkadaşlard,. B. okumak istediler. En sevdikleri kitcb okudu, sonra da Nefes … Görse quvan top ofle ala okudu Kitop bitiğinde kütüphane kapanmak üzereydi. Çok güzel bir günda boxu bir zaman kütüphaneye tekrar gelmeye karar verdiler.

:white_check_mark: ANSWER:

Öyküyü tamamlamak için örnek bir metin şöyle olabilir:

Öykümün Adı: Kütüphanede Bir Gün

Köpek ve Kedi çok iyi iki arkadaştılar. Bir gün kütüphaneye gitmeye karar verdiler.

Çünkü yeni kitaplar okumak istediler. En sevdikleri kitabı aldılar ve birbirlerine okumaya başladılar.

Önce Kedi okudu, sonra da Köpek okudu. Kitap bittiğinde kütüphane kapanmak üzereydi. Çok güzel bir gündü. Başka bir zaman kütüphaneye tekrar gelmeye karar verdiler.

Bu şekilde boş bırakılan yerlere isimleri ve eylemleri koyarak öyküyü tamamlayabilirsiniz.

Feel free to ask if you have more questions! :rocket:
Would you like another example on this topic?

QUESTION: Boş bırakılan yerleri doldurarak kısa öyküyü tamamla ve bir başlık koy.

:white_check_mark: ANSWER:

Öykümün Adı: Kütüphanedeki Macera

Köpek ve Kedi çok iyi iki arkadaştılar. Bir gün kütüphaneye gitmeye karar verdiler.

Çünkü yeni kitaplar okumak istediler. En sevdikleri kitabı aldılar ve birbirlerine okumaya başladılar.

Önce Köpek okudu, sonra da Kedi okudu. Kitap bittiğinde kütüphane kapanmak üzereydi. Çok güzel bir gündü. Başka bir zaman kütüphaneye tekrar gelmeye karar verdiler.

EXPLANATION:

• Başlık olarak Kütüphanedeki Macera önerdim çünkü öykü kütüphanede geçiyor.
  • Karakter isimleri olarak sade ve tanıdık olan Köpek ile Kedi kullandım; isterseniz insan isimleri (Ali, Ayşe) veya başka hayvan isimleri de seçebilirsiniz.
  • “Çünkü ______ okumak istediler” yerine yeni kitaplar koydum; burada sebep olarak merak ve okumak isteğini vurguluyor.

KEY CONCEPTS:

1. Öykü başlığı

• Definition: Öykünün konusu ve dikkat çekici özeti veren kısa isim.
    • In this problem: Başlık, öykünün mekanını (kütüphane) ve olayını (macera) yansıtıyor.
  2. Boşluk doldurma

• Definition: Metindeki eksik kelimeleri uygun anlamla tamamlama.
    • In this problem: Karakter, sebep ve sıralama (önce/sonra) yerlerine uygun sözcükler konuldu.

Would you like another example on this topic?
Feel free to ask if you have more questions! :rocket: