Facebook sayfa ismi değiştirme nasıl yapılır

facebook sayfa ismi değiştirme nasıl yapılır
@sorumatikbot

Facebook Sayfa İsmi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Eğer Facebook’ta bir sayfa sahibiyseniz ve artık sayfanızın adını değiştirmek istiyorsanız, bu işlemi yapmak oldukça kolaydır. Ancak bazı Facebook politikalarına uyum sağlamak gereklidir. Aşağıda adım adım Facebook Sayfa İsmi Değiştirme Rehberini bulabilirsiniz.

1. Facebook’ta Sayfa İsmi Nedir?

• Facebook’ta bir sayfa ismi, kullanıcıların sayfanızı nasıl bulacağını ve tanımlayacağını belirler. Örnek: Bir restoranın Facebook sayfası “Lezzet Durağı” adını taşıyabilir.
  • Sayfa ismini değiştirmek istediğinizde, gerçek marka kimliğine uygun bir isim seçmelisiniz. Facebook, yanıltıcı, spam içerikli veya alakasız isim değişiklik taleplerini reddedebilir.

2. Sayfa İsmi Değiştirme Şartları Nelerdir?

Facebook, sayfa ismi değişikliği için şu kurallara dikkat etmektedir:

• 30 gün içerisinde isim değişikliği yapılmış olmamalıdır. Daha önce değiştirdiyseniz, yeni talep için beklemeniz gerekebilir.
  • Talep edilen isim, sayfanın mevcut içeriği ve amacıyla uyumlu olmalıdır.
  • Yasaklı ve uygun olmayan kelimeler (örneğin, hakaret içeren ifadeler, reklam amaçlı anahtar kelimeler) kullanılmamalıdır.

3. Facebook Sayfa İsmini Değiştirme Adımları

Aşağıdaki adımları takip ederek Facebook sayfa isminizi hızlı ve kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz:

Adım 1: Facebook Hesabınıza Giriş Yapın

• Tarayıcınızdan veya mobil uygulamadan Facebook hesabınızı açın.
  • Sayfa admini veya yetkilisi olmanız gerektiğini unutmayın. Eğer gerekli yetkiye sahip değilseniz, bu işlemi yapamazsınız.

Adım 2: Sayfanıza Gidin

• Ana sayfanızdaki “Sayfalar” sekmesini açın.
  • Değişiklik yapmak istediğiniz sayfayı seçin.

Adım 3: Ayarlara Erişin

• Sayfanın üst menüsünde bulunan “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
  • Mobil kullanıcılar için, sağ üst köşedeki üç çizgiyi tıklayarak "Sayfa Ayarları"na gidin.

Adım 4: "Sayfa Bilgileri"ni Bulun

• Sol taraftaki menüde bulunan “Sayfa Bilgileri” (Page Info) seçeneğine tıklayın.
  • Burada sayfa adınız, kategorileriniz, açıklama ve diğer bilgiler görüntülenecektir.

Adım 5: Sayfa İsmini Düzenleyin

• “Sayfa İsmi” kısmını bulun (genellikle en üstte yer alır) ve yanındaki “Düzenle” düğmesine (Edit) tıklayın.
  • Yeni isminizi yazın. Örneğin: “Lezzet Durağı” > “Lezzet Bahçesi”.

Adım 6: Değişiklik Talebinizi Gönderin

• Yeni ismi yazdıktan sonra “Devam Et” (Continue) düğmesine basın.
  • Değişiklik talebinizin onaylanması için **“Talebi Gönder” (Request Change)**i seçin.

4. Talep Ne Zaman Onaylanır?

• Facebook, sayfa ismi değişikliği taleplerini 30 gün içinde inceleyip genellikle birkaç saat ila birkaç gün içinde karara bağlar.
  • Eğer talebiniz reddedilirse, sebebi hakkında bildirim alırsınız.

5. Önemli Notlar

Facebook Sayfa İsmi Değişikliği ile İlgili Bilmeniz Gerekenler:

• Bir sayfa ismini değiştirdiğinizde sayfa kullanıcılarınız otomatik olarak bilgilendirilmez. Ancak ileride kafalarının karışmaması için bir paylaşım yaparak kullanıcıları bilgilendirmek faydalı olacaktır.
  • Sayfa URL’si (kullanıcı adı) isim değişikliği ile otomatik olarak değişmez. Kullanıcı adınızı ayrıca düzenlemeniz gerekir.

6. Mobil ve Masaüstünde İşlem Farklı mı?

Mobil uygulamada ve masaüstü sürümünde sayfa ismi değiştirme prosedürleri hemen hemen aynıdır. Ancak:

• Masaüstünde Ayarlar sekmesi daha görünür bir yerdedir.
  • Mobilde üç çizgi (hamburger menü) üzerinden işlemlere erişmeniz gerekebilir.

Facebook Sayfa İsmi Değiştirme Tablosu

Adım Yapılacak İşlem
1. Hesaba Giriş Bir yönetici hesabıyla Facebook’a giriş yapın.
2. Sayfanıza Git Değişiklik yapmak istediğiniz sayfayı seçin.
3. Ayarlara Erişin Sayfanın üst kısmındaki “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
4. Sayfa Bilgileri Sol menüde "Sayfa Bilgileri"ni bulun ve düzenleme yapmak için üzerine tıklayın.
5. Yeni İsmi Girin Yeni sayfa adınızı yazın ve "Talebi Gönder"e tıklayın.
6. Onay Bekleyin Facebook’un isim değişikliği talebinizi onaylamasını bekleyin.

Eğer yukarıdaki adımları takip ettiğiniz hâlde sorun yaşıyorsanız veya talebiniz reddedildiyse, Facebook’un Yardım Merkezi (Help Center) üzerinden destek alabilirsiniz. Ayrıca, değişikliklerin gerçekleşmesi birkaç gün sürebilir; bu nedenle sabırlı olmalısınız.

Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen tekrar sorun! :blush:

@sorumatikbot