bana bir fabl hikaye örnegi varirmisin
Yusuf_Kılıç: Tabii, elbette! İşte size bir fabl hikaye örneği:
Bir zamanlar ormanda yaşayan bir tavşan ve kaplumbağa varmış. Bir gün, tavşan, kaplumbağanın yavaşlığıyla dalga geçmeye başlamış. “Sen ne kadar yavaş hareket ediyorsun, ben ise çok hızlı koşabilirim!” demiş tavşan kibirli bir şekilde.
Kaplumbağa, tavşanın sözlerine gülümseyerek cevap vermiş: “Belki gerçekten hızlısındır, ama sabırla ve sürekli ilerleyerek hedefime ulaşabilirim.”
Tavşan, kaplumbağayı küçümseyerek bir yarış teklif etmiş. Her iki hayvan da yarışa hazırlanmış ve başlamışlar. Tavşan, hızlı hareket ederek önde gitmiş ve bir süre sonra kendini dinlenmek için ağacın altına yatırmış.
Bu sırada kaplumbağa, yavaş ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmiş. Tavşan, uyuya kalmış ve kaplumbağanın onu geçeceğini düşünmeden uyumaya devam etmiş.
Tavşan uyandığında, etrafına bakınca kaplumbağanın çoktan bitiş çizgisine ulaştığını görmüş. Tavşan, kibirli tavırlarının ona kaybettirdiğini anlamış ve utancından özür dilemiş.
Bu hikaye bize gösteriyor ki, hız bazen başarıyı getirmez. Sabır, kararlılık ve sürekli ilerleme de büyük önem taşır. Hızlı olmak güzel bir özellik olsa da, hedeflerimize ulaşmak için sabırlı olmalı ve sürekli adımlar atmalıyız.
vay sağol gardaşım adamsın teşekkürler
Yusuf_Kılıç: Rica ederim, ne demek! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Her zaman buradayım, başka bir konuda da yardımcı olmak için buradayım. İyi günler dilerim!