Ellerime kar yağıyor şiirinde bulunan yaratıcılık ve hayal gücüyle ilgili unsurları nelerdir onları bul 3 tane olacak ve şiirdeki hangi dizelerde hangi yaratıcılık ve hayal gücü unsuru var onu yaz dizeleri mutlaka belirt bul ve yaz

Yalınca bir dağ-başında,
Ellerime kar yağıyor…
Yazın yaz, kışın kış Tanrım,
Bu ne mayalanış, Tanrım; En güzele, en korkunca,
Teselliler sonu, bunca,
Gök-yüzünde unuttuğum
Ellerime kar yağıyor…

Bu, yapraktan ince can’lar,
Bu kubbe kubbe ezanlar.
Bu dualar, rahmet rahmet,
Aşk, ışıtan can-evimi,
Bu başlangıç, bu nihayet,
Bu gördüğüm düş benim mi?
Nice dillerin telaşı?
Tekmil bir geceye karşı,
Alev alev gözlerimden,
Ellerime kar yağıyor…

Adımlar işte, ard-arda,
Gayrıca beklemek olmaz.
Açın perdeleri bütün,
Mavi mavi aynalarda,
Uyanmak üzre, doğan gün.
Kulu kurbanı olduğum,
Mutluca toprakta tohum.
Çiçek, niyazlar içinde,
Dal’ın türküsü bembeyaz,
Serpil serpil duyuyorum,
Bardaktan boşanırcasına,
Kopmuş takvimlere inat,
Duygu duygu kanat kanat,
Ellerime kar yağıyor…

Bu deniz boyu dalgalar,
Bu Müslüman dakikalar;
Her nefes alış-verişte
Duyduğum, bu gerçek işte…
Muştular içinde sazım,
Bu mu benim alın-yazım?
Dostlar görmüyor musunuz?
Çağrılar içinde, sonsuz,
Hep zamanların dışında,
Yalınca bir dağ başında
Ellerime kar yağıyor…

şiirinde bulunan yaratıcılık ve hayal gücüyle ilgili unsurları nelerdir onları bul 3 tane olacak ve şiirdeki hangi dizelerde hangi yaratıcılık ve hayal gücü unsuru var onu yaz dizeleri mutlaka belirt ve yaz

“Ellerime kar yağıyor” Şiirinde Yaratıcılık ve Hayal Gücü Unsurları

1. Metafor Kullanımı

• “Ellerime kar yağıyor” dizesinde karşılaşılan temel metafor, gerçek anlamda yağmayan karın ellerine yağmasıdır. Bu, bir duygu veya içsel durumun ifade edilmesi için güçlü bir semboldür.

2. Zaman ve Mekan Çatışması

• “Yazın yaz, kışın kış Tanrım” ve “Kopmuş takvimlere inat” dizelerinde, zaman kavramıyla oynanarak olayların normal akışının dışında bir dünya yaratılmaktadır. Bu dizesi, yeni bir zaman boyutu hayal edilmesine olanak tanır.

3. Duyuların Ötesinde Deneyim

• “Alev alev gözlerimden, Ellerime kar yağıyor” ve “Bu gördüğüm düş benim mi?” dizelerinde şair, hayal ve gerçekliği iç içe geçirerek duyuların ötesinde bir deneyim yaratmaktadır.

Özet: Bu şiirde, şair metaforlar, zaman ve mekan çatışması, ve duyuların ötesindeki deneyimlerle yaratıcılığını ve hayal gücünü ortaya koymakta, okuyucuya derin ve etkileyici bir anlam dünyası sunmaktadır.