Ek ölçme değerlendirme soruları için rehber

9.sınıf sayfa 149daki qr kodlardaki ek ölçme değerlendirme soruları nasıl yapılır

Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Nasıl Yapılır?

Soru:
9. sınıf sayfa 149’daki QR kodlardaki ek ölçme değerlendirme sorularını nasıl yapılır?

Cevap:
QR kodlar, genellikle bir akıllı telefon ya da tablet kullanılarak taranabilir ve belirli bir dijital platforma yönlendirir. 9. sınıf kitabınızda verilen QR kodlar size ek materyaller, testler veya sorular içeren bir web sitesine ya da uygulamaya erişim sağlıyor olabilir. Aşağıda bu soruları çözmek için izleyebileceğiniz adımlar verilmiştir:

Adım 1: QR Kod Nasıl Taranır?

1. Gereken Araçlar: QR kod tarayıcı özelliği olan bir akıllı telefon ya da tablet kullanılabilir. Çoğu modern telefon kamerası QR kodları otomatik olarak tarayabilir.
  2. Telefonunuzun veya tabletinizin kamera uygulamasını açın.
  3. QR kodu kameranızın görüş alanına getirin. Genellikle bir bağlantı ekranınızda görünür.
  4. Bağlantıya tıklayın ve verilen içerikleri inceleyin.

Adım 2: Ek Sorulara Ulaşma ve İnceleme

Genellikle QR kodları taradıktan sonra:

• PDF formatında bir belgeye,
  • Online test uygulamalarına veya
  • Eğitim Bakanlığının ya da yayıncı firmanın sağladığı bir web sitesine yönlendirilirsiniz.

Sorulara ulaştığınızda:

• Soruları dikkatlice okuyun.
  • İlgili kazanımları tekrar kontrol edin. Bu, hangi konuları kapsadığını anlamanıza yardımcı olur.

Adım 3: Çözüm Stratejileri

1. Konu Tekrarı: Soruların hangi ünite ve kazanımları içerdiğini kontrol edin. Sayfa 149 civarındaki konuları tekrar ederek hazırlıklı olun.
  2. Problem Çözme Teknikleri:
    • Çoktan Seçmeli Sorular İçin: Cevap seçeneklerini dikkatli analiz edin, hem yanlış hem doğru seçenekleri değerlendirin.
    • Açık Uçlu Sorular İçin: Kendinizi ifade ederken soruya odaklanın ve açıklayıcı cevaplar yazmaya özen gösterin.

Adım 4: Örnek Konular

Sayfa 149’daki QR kodlarında 9. Sınıf ders kitabı kapsamında ölçme değerlendirme soruları genelde şunları içerebilir:

• Fizik, Kimya, Matematik derslerine yönelik temel problem çözümleri.
  • Sosyal Bilimler ve Türkçe derslerinde analitik düşünme.

Örneğin, QR kod içeriklerinde “Matematik” bölümüne ait bir problem; denklem çözümü veya fonksiyon analizi gibi olabilir. Bunları çözerken dikkat edin:

• Terimler tanımlı mı?
  • Tüm işlem adımları düzenli yapıldı mı?

Adım 5: Sorularınızı Çözmek İçin Yardımcı Kaynaklar

Eğer hala belli soruların çözümü için zorluk yaşıyorsanız, şu seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

1. Online Forumlar: Bu forumda sorularınızı paylaşabilir, diğer kullanıcıların yanıtlarından faydalanabilirsiniz.
  2. Konu Anlatım Videoları: EBA veya YouTube gibi platformlarda 9. sınıf müfredatına uygun çözümleri bulabilirsiniz.
  3. Ek Kitaplar ve Rehberler: Yayıncı firmanın sunduğu öğretmen rehber kitaplarına göz atabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, QR kodla ulaşılan ek ölçme değerlendirme sorularınıza kolayca ulaşabilir ve çözebilirsiniz. Eğer belirli bir QR kod üzerinden çıkan sorularda takıldığınız noktalar olursa, buradan spesifik olarak bir soru paylaşmanız yeterli olacaktır. Daha detaylı açıklamalarla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

@basakkeqer

9. sınıf sayfa 149’daki QR kodlardaki ek ölçme değerlendirme soruları nasıl yapılır?

Cevap:

1. QR Kodlu Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Nedir?

1. sınıf ders kitaplarında (özellikle matematik, fizik, kimya gibi fen ve matematik içerikli kitaplarda), bazı sayfalarda bulunan QR kodlar, öğrencilerin akıllı telefon veya tabletleriyle tarayarak erişebileceği dijital ek sorulara yönlendirir. Bu sorular, konuyu pekiştirmek ve öğrencilere gerçek sınav tarzında örnekler sunmak için hazırlanır.

2. QR Kodlu Soruları Kullanma ve Çözme Adımları

A. Uygun Bir Cihaz Edinin

• Akıllı telefon veya tablet kullanmanız önerilir.
  • Cihazınızda kamera ve internet bağlantısı bulunmalı.

B. QR Kod Okuyucu Uygulaması Kullanın

• Çoğu yeni telefonda doğrudan kamera uygulamasıyla QR kodu okutabilirsiniz.
  • Eğer kameranız desteklemiyorsa, “QR kod okuyucu” uygulamasını ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz (App Store veya Google Play’den).

C. QR Kodu Tarayın

• Kitaptaki ilgili sayfa (sf. 149) üzerindeki QR kodun üzerine kamerayı tutun.
  • Kod algılandığında ekrana çıkan bağlantıya tıklayın.

D. Dijital Soruları Açın

• Açılan bağlantı genellikle MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)’na veya ders kitabı yayınevine ait resmi bir web sayfası olur.
  • Burada ek ölçme değerlendirme soruları karşınıza çıkar (test, açık uçlu, sistemli, vb.).

E. Soruları Çözün

• Soruları dikkatlice okuyun ve test ise şıkları işaretleyin.
  • Açık uçlu sorularda ise gerekirse bir deftere veya platformdaki kutucuğa cevabınızı yazın.
  • Bazı sistemler otomatik olarak yanıtlarınızı kontrol eder veya cevap anahtarı sunar.

F. Cevaplarınızı Değerlendirin

• Cevap anahtarındaki çözümleri dikkatlice inceleyin.
  • Yanlış yaptıklarınızı anlamaya çalışın ve gerekirse ders kitabındaki ilgili konuya tekrar göz atın.

3. Sık Karşılaşılan Sorular ve Çözümler

Sıkıntı Çözüm
QR kod okunmuyor Işığı artırın, kameranızı temizleyin veya farklı bir cihaz deneyin.
Bağlantı açılmıyor İnternet bağlantınızı kontrol edin ve mümkünse farklı bir tarayıcıdan tekrar deneyin.
İçerik yüklenmiyor ya da hatalı sayfa MEB veya yayınevinin resmi sitesine girerek, “ek ölçme değerlendirme” bölümünde manuel arama yapabilirsiniz.
Soruların cevap anahtarı yok Rehber öğretmeniniz veya sınıf öğretmeninizden açıklama isteyebilirsiniz. Yayınevinin web sitesini kontrol edin.

4. Ek İpuçları

• Çözemediğiniz bir soru olursa: Konuyu tekrar çalışarak veya arkadaşlarınızla tartışarak çözüm yolu bulun.
  • Düzenli pratik: QR kodlu sorularla sık sık pratik yapmak, sınavlara hazırlıkta çok etkilidir.

Örnek:

• Sayfa 149’daki QR kodunu taradığınızda, örnek ölçme değerlendirme soruları genellikle ünitenin ana kazanımlarını pekiştiren sorular içerir. Bu sorular hem anında değerlendirme hem de eksik konuları tespit etmek için kullanılır.

Sonuç:
QR kodlu ek ölçme değerlendirme soruları, öğrendiklerinizi pekiştirmeniz için önemli bir fırsattır. Dikkatlice tarayın, çözün ve cevaplarınızı kontrol edin. Takıldığınız yerde öğretmeninizden veya buradan tekrar destek isteyebilirsiniz.

@basakkeqer

9.sınıf sayfa 149’daki QR kodlarındaki ek ölçme değerlendirme soruları nasıl yapılır?

Answer:

Aşağıda, 9. sınıf ders kitaplarında ya da ek kaynaklarda yer alan “ek ölçme değerlendirme” sorularına yaklaşırken izleyebileceğiniz adımlar ve çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Soruların hangi derse ait olduğu belirtilmemiş olsa da çoğu 9. sınıf ölçme değerlendirme etkinliği, şu tür beceriler etrafında şekillenir:

1. Temel Kavramları Hatırlama:

• Sorularla ilgili hangi konu veya üniteye ait olduğunu belirleyin.
    • Konuyla ilgili önemli tanımları, formülleri ya da kuralları kısaca tekrar edin.
    • Örneğin, matematikte fonksiyonlar, eşitsizlikler, geometri vb.; fen bilimlerinde kuvvet-hareket, maddenin halleri; Türk Dili ve Edebiyatı’nda metin türleri gibi.
  2. Soru Metnini Dikkatlice Okuma:

• Soru bağlamı, hangi kazanımı ölçmeye çalıştığını çoğu zaman metnin içinde gösterir.
    • Eğer QR kod üzerinden eriştiğiniz sorularda tablo, grafik veya görsel verilmişse, önce bu verileri yorumlayın.
  3. Çözüm / Cevaplama Stratejileri:

• Matematik veya Fen ile İlgili Sorular İçin:

• Konu formüllerini, teoremleri ya da işlem adımlarını not alın.
      • Soru içinde verilen bilgileri değişkenlere (örneğin x, y, z) dönüştürerek denklemler kurun.
      • Gerekirse işe yarayacak yardımcı çizimler (geometri sorularında şekil çizmek gibi) yapın.
      • Sonucu bulunca birim ya da bağlam hatası yapmamak için cevabı kontrol edin.
    • Sözel Derslere (Edebiyat, Dil Anlatım vb.) Ait Sorular İçin:

• Paragraf, şiir veya metinle ilgiliyse önce metni özetleyip ana fikri belirleyin.
      • Yorumlamanız isteniyorsa metnin türü (öykü, şiir, mektup vb.), dili ve anlatım özellikleri üzerine odaklanın.
      • Sorularda anahtar kelimeleri ve yönergeleri (ör. “Karşılaştırın”, “Açıklayın”, “Örnek verin”) vurgulayarak cevabı yapılandırın.
  4. Değerlendirme ve Kontrol:

• Çözümlerinizi mutlaka tekrar gözden geçirin. Hesap hataları veya eksik kalan açıklamalar sıkça karşılaşılan sorunlardandır.
    • Eğer bir tablo, grafik ya da şekil sorusu çözdüyseniz, sonuçları görseldeki verilere göre mantık çerçevesinde değerlendirin.
  5. Pratik Örnek Uygulaması (Örnek Matematik Sorusu Yaklaşımı):

• Diyelim ki 9. sınıf matematik ek ölçme değerlendirme testi “Denklikler ve Eşitsizlikler” konusundan.
    • Soru: “Aşağıdaki eşitsizliği sağlayan tam sayı değerlerini bulun:
      -2(x - 3) \leq 3x + 1 $$” - **Çözüm Adımları:** 1. Eşitsizliği açın: $$-2x + 6 \leq 3x + 1$$ 2. Değişkeni bir tarafta toplayın: $$-2x - 3x \leq 1 - 6$$ $$-5x \leq -5$$ 3. Eşitsizliği düzenleyin: $$x \geq 1$$ (Negatif sayıya bölündüğü için ‘≤’ yön değiştirir, ‘≥’ olur.) 4. Sorunun “tam sayı değerleri” istediğini unutmayın: $$x \in \{1, 2, 3, 4, \dots\}$$ Bu örnekte olduğu gibi, her aşamada kontrol ederek ilerlemek ölçme değerlendirme sorularında başarıya ulaşmanıza yardımcı olur. 6. **Ek Tavsiyeler:** - Eğer sorular, test formatındaysa önce mantık yürüterek bazı seçenekleri eleyin (yanlış veya alakasız olanları). - Yazılı yanıtlama gerekiyorsa, her adımı özenli biçimde not edin. Çözüm sürecini anlaşılır kılmak, hataları fark etmenizi kolaylaştırır. - Konu tekrarını mutlaka sorulara geçmeden önce yapın. Özellikle QR kodla gelen ek kaynağın konuyla doğrudan ilişkili olduğunu, ön bilginin önemli olduğu unutmayın. **Kaynak ve Referanslar:** - MEB 9. Sınıf Ders Kitabı (2022-2023 güncel baskıları). - MEB Yardımcı Kaynaklar ve Ölçme-Değerlendirme Uygulamaları. Umarım sayfa 149’daki QR kod üzerinden eriştiğiniz ek ölçme değerlendirme sorularında bu stratejiler işinize yarar. Takıldığınız ya da açıklamasını istediğiniz belirli bir soru varsa, soruyu buraya yazarak adım adım analizini de yapabilirsiniz. @basakkeqer

Dur hayır sen çöz

basakkeqer said 9. sınıf sayfa 149’daki QR kodlardaki ek ölçme değerlendirme soruları nasıl yapılır?

Cevap:

İçindekiler

1. Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Hakkında Genel Bilgi
  2. QR Kodlar Nedir ve Nasıl Kullanılır?
  3. QR Kodlarla Ek Ölçme Değerlendirme Sorularına Erişim Adımları
  4. Ek Ölçme Değerlendirme Sorularının Çözüm Yöntemleri
    • a) Konu Takibi ve Kapsamlar
    • b) Soru Tiplerine Göre Çözüm İpuçları
  5. Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri
  6. Örnek Soru Çözümü (9. Sınıf Basakkeqer Ek Soru)
  7. Sıkça Sorulan Sorular Tablosu
  8. Konu Özeti

1. Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Hakkında Genel Bilgi

Ek ölçme değerlendirme soruları, MEB’in (veya ilgili yayınevinin) yeni nesil müfredat uyumlu kazanımları, öğrencilerin bilgi düzeyini ve akademik performansını daha kapsamlı ölçmek için geliştirdiği ek sorulardır. Genellikle kitabın sonunda ya da belirli bölümlerde QR kod ile sunulur.

Amaçları:

• Öğrencilerin derinlemesine anlama ve uygulama düzeylerini ölçmek
  • Farklı soru tarzları ile analiz, sentez, değerlendirme gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek

2. QR Kodlar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

QR Kodlar (Quick Response Codes), akıllı telefon veya tablet ile kolayca okutularak sizi direkt olarak bir internet bağlantısına, video ya da dokümana yönlendiren görsel kodlardır. 9. sınıf basakkeqer gibi güncel ders kitaplarında sayfa 149 gibi bölümlere eklenerek, öğretmen ve öğrencilere dijital içeriğe erişim kolaylığı sağlar.

QR Kodun Kullanımı:

• Akıllı telefon/tablet kamerasına QR kodu gösterin,
  • Ekranda çıkan bağlantıya tıklayın,
  • İlgili ölçme değerlendirme sorularına kolayca ulaşın.

Bazı cihazlarda, “QR kod okutucu” veya “Google Lens” gibi uygulamalar gerekebilir.

3. QR Kodlarla Ek Ölçme Değerlendirme Sorularına Erişim Adımları

Adım Adım Uygulama:

1. Gerekli Donanım

• Akıllı telefon veya tablet (kamera olmalı)
  • Kitabın ilgili sayfası açık (ör. 149. sayfa)

2. Cihaz Kamerasını Açın

• Çoğu güncel telefonda kamera QR kodu otomatik algılar.
  • Alternatif: QR kod okutucu veya Google Lens uygulaması indirip çalıştırın.

3. QR Kodu Okutun

• Kitaptaki QR kodu kameraya gösterin.

4. Açılan Bağlantıya Tıklayın

• Karşınıza çıkan “Web bağlantısına git” veya benzeri bildirime tıklayın.

5. Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Erişsin

• Yönlendirilen MEB veya ilgili yayınevinin web sitesinde PDF veya interaktif soru sayfası açılır.

6. Soruları İndirin/Yazdırın/Çözün

• Soruları kağıt üzerinde veya online çözebilirsiniz.

4. Ek Ölçme Değerlendirme Sorularının Çözüm Yöntemleri

a) Konular ve Kapsamı Takip Etme

• Mutlaka hangi üniteden veya hangi konu başlığından geldiğini kontrol edin.
  • Konuyu anlamadan direkt soruları çözmeye başlamak, yanlış öğrenmeye ve düşük başarıya neden olabilir.

b) Soru Tiplerine Göre İpuçları

Soru Tipi Çözüm Yöntemi/İpucu
Çoktan Seçmeli Soruda istenen bilgiyi dikkatle okuyun, şıklarda kıyas yapın, eleme yöntemi kullanın.
Açık Uçlu Cevabınızı mantıklı ve derli toplu yazın; gerekirse formül/hücre yöntemi gösterin.
Doğru-Yanlış İfadeyi dikkatle analiz edin, çeldiricilere dikkat edin.
Grafik/Yorum Görsel yeterince incelenmeli, eksik/yanlış yorumlardan kaçınılmalı.
Güncel MEB Yeni Nesil Sorular Soru kökünü ve vurgulanmak isteneni iyi analiz edin. Genellikle birden fazla bilgi becerisi ölçülür.
Problem/Tahmin Problemin verilerini not edin, gerekli matematiksel işlemleri adım adım yapın.

5. Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Sorun Çözüm
QR kod okutulmuyor Kameranın netliğini kontrol edin, ışığı artırın, uygulama kullanın.
Bağlantı açılmıyor Kablosuz bağlantıyı veya mobil veriyi kontrol edin.
PDF/açılan sayfa görünmüyor Tarayıcınızı güncelleyin, farklı bir cihazda deneyin.
Sorular çok zor Konu özetlerini tekrar edin, önce kolaydan başlayın.
Ek çözüm veya ipucu yok MEB’in ya da yayınevinin web sitesinden ek çözüm dosyalarını araştırın.

6. Örnek Soru Çözümü (9. Sınıf Basakkeqer Ek Soru)

Örnek Soru:
Bir dik üçgende bir kenarı 3 cm, diğer dik kenarı 4 cm’dir. Hipotenüs kaç santimetredir?

Çözüm:

• Dik üçgende Pisagor Teoremi kullanılır:
    hipotenüs^2 = (birinci\ dik\ kenar)^2 + (ikinci\ dik\ kenar)^2
  • birinci\ dik\ kenar = 3\ cm
  • ikinci\ dik\ kenar = 4\ cm
hipotenüs^2 = 3^2 + 4^2 = 9 + 16 = 25
hipotenüs = \sqrt{25} = 5\ \text{cm}

Cevap: Hipotenüs 5 cm’dir.

7. Sıkça Sorulan Sorular Tablosu

Soru Cevap
QR kod okutmadan ek sorulara ulaşılabilir mi? Yayınevinin veya MEB’in web sitesi düzenli kontrol edilmeli; bazen oradan da erişim vardır.
Çözümlü sorular var mı? Genellikle yalnızca sorular verilir; çözümler için öğretmenden veya forumlardan destek alınabilir.
Yanlış veya bozuk bağlantı ne yapmalı? Yayınevine veya okul yönetimine bildirilebilir.
Ek ölçme sorularının sınavda çıkma ihtimali var mı? Yüksek; çünkü bu sorular, sınava hazırlık için seçilmiş yeni nesil sorulardır.

8. Konu Özeti

• Sayfa 149’daki QR kodlar ile akıllı cihaz kullanarak ek ölçme değerlendirme sorularına kolayca erişebilirsin.
  • Ek sorular MEB müfredatı ile uyumludur ve üst düzey düşünme becerilerini test eder.
  • Soru tipine göre uygun çözüm yöntemi belirlenmeli; konu tekrarlarını ihmal etmemelisin.
  • QR kod okutamazsan, web sitesinden manuel arama yapmayı da deneyebilirsin.
  • Sık karşılaşılan teknik sorunlarda kamera uygulamalarını veya farklı cihazları kullanarak çözüm bulabilirsin.

Özet Tablo

Adım Açıklama
Kitapta QR kodu bul Sayfa 149’da, ilgili QR kodu bul ve aç
Telefon/tablet cam aç Kamera ile QR kodu hedef al
QR okut, linke tıkla Akıllı telefon/tablette çıkan bağlantıya tıkla
Ek sorular açılır Sorular PDF ya da interaktif şekilde görüntülenir
Soruları çöz Her soruyu dikkatle oku, konuyu tekrar et, gerekirse yardım al

Kısa Özet

9. sınıf basakkeqer kitabı sayfa 149’daki QR kodları akıllı telefon veya tabletin kamerası ile okutarak ek ölçme değerlendirme sorularına ulaşabilirsin. Soruları dikkatlice incele, ilgili konuları tekrar ederek çöz ve eksiklerini belirle. QR kod okuma veya bağlantı sorunlarını yukarıdaki yöntemlerle çözebilirsin.

@basakkeqer

Ek Ölçme Değerlendirme Sorularını Nasıl Çözerim?

Cevap:

@basakkeqer, elbette sorularınızı çözmeye yardımcı olabilirim. QR kod yoluyla eriştiğiniz ek ölçme değerlendirme sorularını buraya paylaşarak ya da tam olarak hangi sorulara takıldığınızı belirterek ilerleyebiliriz. Sorularınızı burada detaylı bir şekilde çözebilir, açıklamalarını yapabilir ve öğrenmenize katkı sağlayacak uygulamalarla adım adım size rehberlik edebilirim.

Ne Yapmalıyız?

1. Lütfen ilgili soruları buraya yazın ya da varsa QR koddan çıkan soruların görsellerini paylaşın.
  2. Hangi konudan olduklarını belirtirseniz (örn. matematikte eşitsizlikler, edebiyatta metin analizi gibi), daha detaylı ve özelleştirilmiş bilgiler sunabilirim.

Haydi başlayalım, beklediğiniz soru hangisi? :woman_teacher::sparkles:

@basakkeqer

9. sınıf sayfa 149’daki QR kodlardaki ek ölçme değerlendirme soruları nasıl yapılır?

Cevap:

Öncelikle anladığım kadarıyla, QR kodu üzerinden çıkan ek ölçme değerlendirme sorularını doğrudan KENDİN için değil, benden ADIM ADIM ve AÇIKLAMALI olarak çözmemi istiyorsun. Aşağıda sana en verimli şekilde nasıl faydalanabileceğin ve örnek bir soru çözümüyle yol haritanı bulacaksın:

1. Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Çözümünde Temel Adımlar

A. QR Koddan Soruları Aç

• Kitabındaki QR kodu telefon veya tabletin kamerasıyla taradığında ek ölçme değerlendirme soruları karşına çıkacak.
  • Soruları ekranda göreceksin veya bazı yayınevlerinde PDF olarak indirebileceksin.

B. Sorunun Tam Metnini veya Fotoğrafını Buraya Ekle

• Çözüm istediğin ek sorunun METNİNİ aynen yazabilirsin.
  • Veya ekran görüntüsünü, fotosunu foruma yükleyebilirsin.

C. ADIM ADIM ÇÖZÜM Sunmamı Sağla

• Soruyu paylaştıktan sonra senin için madde madde, gerekirse işlem açıklamalı ve örneklendirmeli, mümkünse grafik/denklem gösterimli (%100 anlaşılır) çözüm paylaşacağım.

2. ÖRNEK UYGULAMALI ÇÖZÜM STRATEJİSİ

Aşağıda tipik bir 9. sınıf ölçme değerlendirme sorusu üzerinden, başından sonuna kadar nasıl bir çözüm süreci izleyeceğimi örneklendiriyorum:

Örnek Soru:

Bir matematik ölçme sorusu:

“Bir dik üçgende, dik kenar uzunlukları 6 cm ve 8 cm’dir. Hipotenüs kaç cm’dir?”

Çözüm Adımları:

1. Kavramı Belirle: Dik üçgende hipotenüs, Pisagor Teoremi’yle bulunur.
    a^2 + b^2 = c^2
  2. Verileri Yerine Koy:
    • a = 6
    • b = 8
    • c = hipotenüs
  3. İşlemi Yap:
    6^2 + 8^2 = c^2 \\ 36 + 64 = c^2 \\ 100 = c^2 \\ c = \sqrt{100} = 10
    Yani hipotenüs 10 cm’dir.
  4. Kontrol Et: Sonucu tekrar hesapla, formül ve işlem hatası var mı diye gözden geçir.
  5. Cevabını Yaz: Hipotenüs uzunluğu 10 cm bulunur.

3. Tüm Dersler İçin Geçerli Adımlar

Fizik, kimya, biyoloji, matematik veya sözel derslerde:

• Önce sorunun ne sorduğunu iyi anla,
  • Gerekli teorik bilgiyi ve formülü not et,
  • İşlemleri tek tek yaz ve açıklama ekle,
  • Sonucu işaretlemeden önce bir kez daha mantık kontrolü yap.

4. Şimdi Ne Yapmalısın?

• QR kodundan çıkan sorunun METNİNİ, ekran görüntüsünü veya PDF’den bir bölümü bana gönder.
  • HANGİ soruyu, HANGİ noktada çözmemi istiyorsan belirt.
  • Ben de adım adım, gerekirse görselle ya da formülle, kutulu yanıt kutularıyla açıklamalı şekilde çözeceğim.

Not: Burada örnek olarak bir matematik sorusu çözdüm. Sen hangi dersin, hangi tür sorusunu istiyorsan, onu buraya ekle; hemen çözümünü hazırlayayım. İstersen her soruyu TEK TEK paylaşabilirsin.

Hazır olduğunda, çözülmesini istediğin ek ölçme değerlendirme sorusunu veya fotoğrafını ekle; ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde hemen çözeyim!

@basakkeqer

Bu sayfayı çöz

Sayfa 149’daki QR Kodlardan Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Çözümü

Merhaba @basakkeqer, tüm ek ölçme değerlendirme sorularını çözmeye hazırım! Aşağıda genel stratejiyi ve ilerleme planını görebilirsin. Ancak tam olarak hangi soru(soru kökü) olduğu önemli; lütfen QR kodlar aracılığıyla karşına çıkan soruları buraya tam haliyle paylaş!

1. QR Kodundan Çıkan Soruları Çözme Planı

Aday Sorulara Yaklaşım

1. Metni Anlama: Sorular genelde MEB müfredatına uygun olup konuyla ilişkilidir.
    • Nereden açtıysan (örneğin, matematik soru tür kapsamı ya da direkt kazanım) o ders üzerinden yorum yapar.

Bekliyorum teşekkür Let e.g Photos

Sayfa 149’daki QR Kodlardan Ek Ölçme Değerlendirme Soruları Çözümü

Merhaba @basakkeqer, sana yardımcı olup sorunu çözebilmem için QR koddan çıkan soruların tam halini burada paylaşman yeterli. Aşağıdaki detaylı çözümleri ve örnek yaklaşımları görebilirsin. Ama bana daha spesifik sorunları iletirsen adım adım çözüm üretebilirim.

1. Genel Çözüm Planı ve Ne Yapmamız Gerektiği

1. QR Koddan Çıkan Soruları Buraya Paylaş
    • Soruyu eklemek için fotoğrafını çekip buraya yükleyebilir ya da metin olarak yazabilirsin.
    • Hangi ders olduğunu belirtirsen (örneğin, matematik, fizik, Türk dili ve edebiyatı vb.), daha özelleştirilmiş cevap verebilirim.

2. Örnek Matematik Sorusu Çözümü

Eğer QR koddan çıkan soru bir matematik sorusuysa, örneğin:

Soru:

Bir dik üçgende dik kenar uzunlukları 5 cm ve 12 cm’dir. Hipotenüsü bulunuz.

Çözüm Adımları:

1. İlgili Kavram ve Formül Belirleme

• Dik üçgende Pisagor Teoremi kullanılır:
      hipotenüs^2 = (dik\ kenar1)^2 + (dik\ kenar2)^2
  2. Verileri Yerleştirme ve İşlem Yapma

• Dik kenarlar 5 ve 12 olduğuna göre:
      hipotenüs^2 = 5^2 + 12^2 = 25 + 144 = 169
    • Hipotenüsü bulmak için karekök alınır:
      hipotenüs = \sqrt{169} = 13
  3. Sonuç

• Hipotenüs uzunluğu 13 cm’dir.

3. Soruların Çözümü İçin Nelere Dikkat Etmelisin?

• Konu ve Kazanım Tekrarı: Soruyu anlamak için o konunun kısa bir özetini tekrar et.
  • İşlem Adımları ve Kontrol: Tüm aşamaları düzgün şekilde yaz ve çözümlerini baştan kontrol et.

Eğer elinde net bir soru varsa, yukarıdaki örnek yönteme benzer şekilde adım adım açıklamalı olarak çözebilirim. Lütfen soruları buraya yaz ya da fotoğrafını ekle, hemen başlayalım!

@basakkeqer

(Bu sayfadaki soruların çözümünü istiyorsun.)

@basakkeqer, şimdi tam olarak sayfa 149’daki QR koddan açılan ek ölçme değerlendirme sorusunu tek tek, adım adım ve açıklamalı şekilde çözebilmem için tam SORU METNİ veya fotoğrafı/görseli gereklidir. Çünkü 9. sınıf kitaplarında yayınevine göre (MEB, Eksen, Çözüm, Kök, Karekok vs.) sayfa 149’daki QR koddan çıkan sorular değişkenlik gösteriyor ve bana şu anda tam olarak hangi dersi/soruyu içerdiğini belirtmedin.

Ne Yapmalısın?

1. QR kodu telefonunla/tarayıcıyla tarayarak açtığında çıkan soruların:

• Metnini buraya yazabilirsin (örnek: “Bir üçgende…”)
  • Ekran görüntüsünü veya fotoğrafını foruma yükleyebilirsin
  • Ya da sadece konu başlığını net olarak belirtebilirsin (örneğin: Matematik – Eşitsizlikler 3. soru)

2. Paylaşınca, ben de adım adım çözümlerini ve gerekirse kısa konu özetini – örnek işlemlerle ya da grafiklerle – buraya yazacağım.

Neden net Soru Metni lazım?

Çünkü kitaplar ve QR kodlar, ders içeriğine göre farklılık gösteriyor ve içerikleri kitaba/döneme/yayınevine göre değişebiliyor. Bu yüzden ÖRNEK, kesin ve tam çözüm ancak ilgili sorunun tam metniyle mümkündür.

Beklenen Paylaşım Örneği:

• “Sayfa 149, matematik ek ölçme sorusu: Dik üçgende kenar uzunlukları 5 cm ve 12 cm ise hipotenüs kaç cm’dir?”
  • Veya mesajına görsel/dosya ekle.

GENEL ÇÖZÜM YÖNTEMİ ÖRNEĞİ

Aşağıda klasik bir ek ölçme değerlendirme matematik sorusunun tam çözümünü gösteriyorum; sen sorunu paylaştığında buna benzer şekilde ADIM ADIM sana özel çözüm sunacağım:

Örnek Soru:

Bir üçgende iki kenar 7 cm ve 24 cm’dir. Aralarındaki açı dik ise, hipotenüs kaç cm’dir?

Çözüm:

1. Pisagor Teoremi’ni kullan:

a^2 + b^2 = c^2
  2. Verileri yerine koy:

• a = 7
    • b = 24
    • c = hipotenüs
  3. İşlem yap:

7^2 + 24^2 = c^2 \\ 49 + 576 = c^2 \\ 625 = c^2 \\ c = \sqrt{625} = 25
  4. Cevap: Hipotenüs 25 cm’dir.

Şimdi Sıra Sende!

• Lütfen QR koddan çıkan soruların metnini ya da görselini buraya ekle.
  • Hangi soruları çözmemi istersen, birebir adım adım ve anlaşılır şekilde çözümlerini paylaşacağım.

Unutma!
Her türlü soru tipinde – matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat – ister klasik, ister yeni nesil, ister görselli/yorumlu – detaylı, açıklamalı çözüm sunacağım.
Lütfen bana ilgili soruyu gönder, hemen çözmeye başlayalım! :woman_teacher:

@basakkeqer