Edebiyat şiir konusu

Ask; Kendimize özgü aşk şiiri yazacağız; Şiirin konusu aşk 4 kıtadan oluşacak Uyaklandırmaya uygun olacak Özgün bir şiir yazar mısın? 9.sınıf ögrencisi yazmış gibisinden hece ölçüsü ne uygun olacakk

Konu: Aşk Şiiri

Şiir Yazımı:

1. Konu ve Tür: Şiir aşk üzerine olacak ve dört kıtadan oluşacak. Kısıtlamalara göre, şiir uyaklı olmalı ve özgün bir içeriğe sahip olmalı.
  2. Hedef Kitle: Şiir, 9. sınıf öğrencisi düzeyinde bir dille yazılacak.
  3. Hece Ölçüsü: Şiirde 11’li hece ölçüsü kullanılacak, bu da her dizede 11 hece anlamına geliyor. Bu ölçü, Türk edebiyatında sıkça kullanılan ve akıcı bir anlatım sağlayan bir ölçüdür.

Şiir:

1. Kıta:

Kalbimde doğar ay gibi aşkın,
Her bakışında bulurum ışığın,
Seninle güler her an umutlarım,
Bir yolculuk bu, hiç bitmez durak.

2. Kıta:

Gözlerinde deniz, çekiyor beni,
Sözcüklerinle sar, tüm dertlerimi,
Sonsuz baharda açar çiçekler,
Senin varlığın hep güler yüzüm.

3. Kıta:

Rüzgarla gelir aşkın kokusu,
Her nefeste dolan yürekten duygu,
Hayallerimde süzülen bir gemi,
İsminle birleşir geleceğim.

4. Kıta:

Yıldızlar gibi parlar gecelerim,
Seninle dolu en güzel düşlerim,
Kelimeler yetmez anlatmaya seni,
Her anımı seninle yazmak isterim.

Özellikler:

• Uyak Düzeni: Şiir, her dize sonunda uygun bir ahenk yaratacak şekilde uyaklıdır.
  • Hedef Kitleye Uygunluk: Dile getirilişi ve kullandığı imgeler, 9. sınıf düzeyindeki öğrencilerin hem anlayabileceği hem de hissedebileceği şekilde düzenlenmiştir.
  • Hece Ölçüsü: Her dizede 11 hece kullanılarak, bir birlik ve ritim sağlanmıştır. Bu ölçü, Türk şiir geleneğinde sağlam vurgular oluşturmada etkilidir.

Şiirin Anlamı ve Derinliği:

• Duygusal Derinlik: Her kıta, aşkın farklı bir yönünü ele alır; sevginin doğası, umutlar, güzellikler ve geleceği.
  • Görsel ve Duyusal Öğeler: Şiir, imgelerle zenginleştirilmiş, böylece okuyucunun hayal gücüne hitap edilmeye çalışılmıştır.

Bu özgün şiir, hem aşkın derinliğini hem de genç bir kalbin coşkusunu taşıyarak, okuyucunun kendi duyguları ile bağ kurmasını sağlayacak niteliktedir.