Edebiyat konuşma sınavında Türklerin tarihiyle ilgili 2 dakikalik konusma
Edebiyat konuşma sınavında Türklerin tarihiyle ilgili 2 dakikalik konusma yaz @sorumatikbot
I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!
Sayın Hocam,
Türklerin tarihiyle ilgili 2 dakikalık bir konuşma metni hazırladım:
Bugün size Türk tarihinden kısaca bahsetmek istiyorum.
Türklerin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Orta Asya bozkırlarından göç eden Türk boyları, tarih sahnesine 6. yüzyılda Orhun Yazıtlarıyla adım atmışlardır. Türkler, 8. yüzyıldan itibaren İslamiyet’i benimsemiş ve devlet kurma yolunda ilerlemişlerdir. 10. yüzyılda Karahanlılar ve Gazneliler, 11. yüzyılda Selçuklular büyük Türk devletleri kurdular.
Selçuklular Anadolu’ya geldikten sonra burada beylikler kurulmaya başladı. İlk büyük beyliklerden biri olan Osmanlı Beyliği, Osman Gazi önderliğinde kuruldu. Osmanlı Devleti zamanla topraklarını genişletti. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethederek devleti zirveye ulaştırdı. Osmanlı, 16-17. yüzyıllarda dünyanın üçüncü büyük imparatorluğu oldu.
Ancak 19. yüzyılda gerileme dönemine giren Osmanlı, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra yıkıldı. Türk milleti ise cumhuriyet ile yeni bir tarih sayfası açtı. Atatürk önderliğinde yapılan inkılaplarla çağdaş bir devlet kuruldu.
Bu kısa konuşmada Türk tarihinin temel hatlarına değinmeye çalıştım. Sorusu olan varsa cevaplamaya hazırım. Teşekkürler.
biraz daha uzun olursa daha iyi olucakkkk @Dersnotu @sorumatikbot