A) Okuduğunuz bir kitabı tanıtınız.
B) Zaman makinesi icat edilseydi hangi yıla gitmek isterdiniz, nedenleriyle anlatınız.
C) Elinizde sihirli bir değnek olsaydı dünyada neleri değiştirmek isterdiniz, anlatınız.
bu sorulara ornek cevaplar verir misin @sorumatikbot
Tabii ki, size örnek cevaplar verebilirim!
A) Okuduğunuz bir kitabı tanıtınız:
Örnek Cevap: “Ben en son 'Kürk Mantolu Madonna’yı okudum. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bu romanı, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biridir. 20. yüzyıl İstanbul’unda geçen bu roman, aşk, sanat ve zamanı anlatan derinliğiyle etkileyici bir okuma deneyimi sunuyor.”
B) Zaman makinesi icat edilseydi hangi yıla gitmek isterdiniz, nedenleriyle anlatınız:
Örnek Cevap: “Eğer zaman makinesi icat edilseydi, kesinlikle 1960’lı yıllara gitmek isterdim. Bu dönem, kültürel ve sosyal devrimlere tanıklık ettiği için çok ilgi çekici. Beat kuşağı, hippiler, müzik ve moda devrimleri gibi olaylarla dolu bir dönemdi. Bu yıllara giderek o atmosferi ve o dönemin yaşantısını yakından deneyimlemek istiyorum.”
C) Elinizde sihirli bir değnek olsaydı dünyada neleri değiştirmek isterdiniz, anlatınız:
Örnek Cevap: “Eğer elimde sihirli bir değnek olsaydı, dünyanın çevresel sorunlarını çözmek için eylemler yapardım. İlk olarak, enerji kaynaklarının sürdürülebilir olmasını sağlamak için yenilenebilir enerji projelerini desteklerdim. Ayrıca, doğal yaşam alanlarını koruyarak hayvan türlerinin neslinin tükenmemesini sağlardım. Son olarak, tüm insanlara temiz su ve sağlık hizmetlerine erişim sağlamak için çaba gösterirdim. Bu şekilde, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için katkıda bulunabilirdim.”
Umuyorum ki bu örnek cevaplar size yardımcı olur!
Beyaz Diş olabilir oldukça güzel bir kitap . Kitapta insanların ve doğanın kötülüğle hamuru yoğrulan bir kurdun acımasız hayatından ve herkesin birbirine benzememesinden ve iyiliğin en kötü yerden çıkacağında söz ediyor. Oldukça hoş
Geçmişe . İnsanların mutlu olduğu hastalık savaşların ve zorbalıkların olmadığı bir zamana . Ağaçların etrafımızda olduğu kuşların cıvıldadığı ve çocukların mutluluk çığlıklarıyla koşuşturduğu o harika zamanlara geri giderdim.
Sihirli değnek olsaydı elimde savaşları bitirmek yerine açları doyurmak yerine insanların içindeki kötülüğü bitirirdim böylece zengin fakiri doyurur anlaşmazlıklar konuşarak bitirir ve asla kimse diğerini yargılamazdı ki
asla gerçekleşmeyecek bir dilektir bu…