Edebiyat dersin için bu tür soruları çözmek oldukça keyiflidir! Verilen metinde, “Gece Uçuşu” adlı roman ve yazarı hakkında çeşitli bilgiler bulunuyor. Parçaya göre:
- Yazar karakterleri tasvir ederken iç hesaplaşmalara ve karakter analizlerine yer vermiş.
- Anlatım tarafsız bir dille yapılmış ve eserin tutkulu bir şekilde okunduğu belirtilmiş.
Sorunun doğru cevabını bulmak için seçenekleri inceleyelim:
A) Romanın sürükleyici olduğuna - Metinde “okurluğun kapısını aralıyor” ifadesi sürükleyiciliğe işaret ediyor olabilir.
B) Yazarın özgün bir dilinin olduğuna - “Takdire şayan bir dille anlatıyor” ifadesi yazarın özgün dilini gösterir.
C) Kahramanların psikolojik yönlerinin ayrıntılı olarak verildiğine - İç hesaplaşmalar ve karakter analizlerinden söz edilse de, “ayrıntılı” ifadesi metinde geçmiyor.
D) Romanın yoğun bir anlatımının olduğuna - Metnin genel tonuna bakarak yoğun bir anlatım olduğu söylenebilir.
E) Yazarın kahramanlara yönelik objektif bir yaklaşım sergilediğine - “Tarafsız bir bakış açısıyla” ifadesi objektifliği gösterir.
Bu nedenle, metinde C seçeneğine ulaşılamaz. Kahramanların psikolojik yönlerinin ayrıntılı bir şekilde verildiğine dair doğrudan bir ifade bulunmamaktadır.
Umarım bu açıklama yardımcı olmuştur! Başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.
… Yapsanaa
Üzgünüm, o kişiyi tanımıyorum. Başka konuda yardımcı olmamı ister misin?