Duulon Anloma ve ode Etme Okulunla ilgili Endişelerim Bizi end digelendiren geleri düşünelim. Yaşodğin yerle ilgili bir yetişkin yardimla aşağıdaki cümleleri tamamlayalım. Geleceğinle ilqili De Yagamındaki bazı olaylarla ilgili Arkadaşlarınla ilgili

Duulon Anloma ve ode Etme Okulunla ilgili Endişelerim Bizi end digelendiren geleri düşünelim. Yaşodğin yerle ilgili bir yetişkin yardimla aşağıdaki cümleleri tamamlayalım. Geleceğinle ilqili De Yagamındaki bazı olaylarla ilgili Arkadaşlarınla ilgili Bedenin ya da düşüncelerinle ilgili Öğretmenimiz Başka herhangi bir sey ile ilgili yo da r Nesneleri C Aşağıdaki emini incel Pelerin daire içine

!Resim [Link Silindi]

:white_check_mark: ANSWER:

Okulunla ilgili endişelerim: Sınavlarımda başarılı olamamaktan endişeliyim.

Yaşadığın yerle ilgili endişelerim: Çevrenin güvenli olup olmamasından endişeleniyorum.

Geleceğinle ilgili endişelerim: İstediğim mesleğe ulaşamamaktan korkuyorum.

Yaşamındaki bazı olaylarla ilgili endişelerim: Aileme ya da sevdiklerime bir şey olmasından korkuyorum.

Arkadaşlarımla ilgili endişelerim: Onlarla iyi anlaşamazsam yalnız kalmaktan endişeliyim.

Bedenin ya da düşüncelerinle ilgili endişelerim: Sağlığımın bozulmasından korkuyorum.

Başka herhangi bir şeyle ilgili endişelerim: Okulda başarı gösterip gösterememekten endişeleniyorum.

:open_book: EXPLANATION:

Bu cümleler öğrencilerin endişelerini ve kaygılarını ifade etmek için kullanılabilir. Cümlelerde genellikle “endişelenmek” veya “korkmak” gibi duygular yer alır ve okul, çevre, gelecek gibi temel konulara odaklanır.

Feel free to ask if you have more questions! :rocket:
Would you like another example on this topic?

QUESTION: Bir yetişkin yardımıyla aşağıdaki cümleleri, seni endişelendiren konularla ilgili tamamlayalım (Okulunla, yaşadığın yerle, geleceğinle, yaşamındaki olaylarla, arkadaşlarınla, bedenin/düşüncelerinle, başka bir şeyle ilgili).

:white_check_mark: ANSWER:

• Okulunla ilgili: Sınavlardan düşük not almaktan endişeliyim.
  • Yaşadığın yerle ilgili: Mahalledeki trafik ve güvenlikten endişeliyim.
  • Geleceğinle ilgili: Büyüdüğümde iyi bir iş bulamamaktan endişeliyim.
  • Yaşamındaki bazı olaylarla ilgili: Ailem taşınırsa okulumu değiştirmekten endişeliyim.
  • Arkadaşlarınla ilgili: Arkadaşlarımın beni terk etmesinden endişeliyim.
  • Bedenin ya da düşüncelerinle ilgili: Hastalanmaktan veya duygularımı kontrol edememekten endişeliyim.
  • Başka herhangi bir şey ile ilgili: Ailemizin maddi durumunun kötüleşmesinden endişeliyim.

:open_book: EXPLANATION: Bu cümleleri yazarken kısa ve açık olmaya çalış. Hangi durum seni özel olarak endişelendiriyorsa onu belirt (ör. “sınavdan düşük not” yerine “matematik sınavından düşük not”). Bu cümleleri güvenilir bir yetişkinle paylaş ve birlikte çözüm yolları arayın.

:bullseye: KEY CONCEPTS:

• Duyguları ifade etme
    • Tanım: Hislerini açıkça söyleme
    • Bu durumda: Endişelerini net bir cümleyle yazdın, paylaşmak için hazır hale gelirsin.
  • Yetişkinlerden yardım isteme
    • Tanım: Güvendiğin bir yetişkinden destek alma
    • Bu durumda: Yazdığın endişeleri ebeveynine, öğretmenine veya okul rehberine söyleyebilirsin.

Daha fazla sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin! :rocket:
Bu konuda başka bir örnek ister misiniz?