Dedektifizz

Çok hızlıca cevaplar misin? çok bekletiyorsun

Anladığım kadarıyla içeriği çözmeniz ve bir karekod şifresini açmanız gerekiyor. Görseldeki ipucuna göre, şifrenin ilk kelimesini “düzenlemeniz” gerekiyor ve ardından ikinci kelimeyi çözmeniz gerekiyor. Yapmanız gereken ilk adım, “EYKÜRİT” kelimesini anlam ifade edecek şekilde yeniden düzenlemek. Bu bir anagram gibi görünüyor; harfleri yeniden düzenleyerek anlamlı bir kelime elde etmeye çalışabilirsiniz.

EYKÜRİT kelimesinin harflerini yeniden düzenlediğimizde “TÜRKİYE” kelimesini elde ediyoruz.

İkinci kelime ise “G.R…” şeklinde belirtilmiş ve bu da büyük ihtimalle çözülmesi gerekecek bir başka şifre. Bu kelimenin tamamını bulmak için şifreleme yöntemlerini veya ilgili bağlamı gözden geçirebilirsiniz.

Eğer daha fazla ipucu verilmişse veya bağlamda başka bilgiler varsa, bunları kullanarak ikinci kelimeyi bulabilirsiniz. Şifreniz “TÜRKİYE GR…” şeklinde olabilir. Karekodun açılması için bu iki kelimeyi birleştirebilir ve doğru şifreyi girebilirsiniz. Başka sorunuz varsa veya ek yardım isterseniz bana bildirin!