Hikaye çok kısa olsun
Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözü ile İlgili Kısa Konuşma ve Hikaye
Konuşma Metni:
Merhaba,
Bugün sizlere “Damlaya damlaya göl olur” atasözü hakkında konuşmak istiyorum. Bu atasözü, küçük birikimlerin ya da küçük çabaların zamanla büyük sonuçlara ulaşabileceğini açıkça anlatır. Çoğu zaman önemsiz gibi görünen küçük adımlar, sabır ve süreklilik ile birleştiğinde insanı büyük başarılara ya da kazançlara ulaştırabilir. Ben de bu atasözünü açıklamak için küçük bir hikaye paylaşmak istiyorum.
Kısa Hikaye:
Ali bir gün, babasıyla bir kumbaranın önünde oturuyordu. Babası ona bir bozuk para verdi ve “Bu parayı kumbaraya at,” dedi. Ali önce güldü ve “Bu kadar küçük bir para hiçbir işe yaramaz,” dedi. Babası sabırla açıkladı:
“Ali, her gün bu kadar küçük bir para atarsan, yıl sonunda koca bir hazine biriktirmiş olursun."
Ali babasını dinledi ve her gün kumbarasına küçük bir bozuk para atmaya başladı. Bir yılın sonunda kumbarayı açtığında, içi altın gibi parlayan paralarla doluydu. O gün Ali, “Damlaya damlaya göl olur” sözünün ne anlama geldiğini tam anlamıyla kavramıştı.
Sonuç:
Bu atasözü bizlere, küçük adımlar atmanın ve sabırlı olmanın ne kadar değerli olduğunu öğretiyor. Hayatta başarılı olmak için her damlanın bir gün göle dönüşeceğini unutmamalıyız. Teşekkür ederim. ![]()