D ile eşya isimleri

d ile eşya isimleri

D ile eşya isimleri

Answer:
Eşyaların isimlerini harf sırasına göre öğrenmek, hem dil öğreniminde hem de genel bilgi dağarcığını genişletmekte faydalı olabilir. D harfi ile başlayan bazı eşyaların isimleri şunlardır:

1. Dolap: Evde veya işyerinde eşyalarınızı düzenlemek için kullanılan genellikle kapaklı ve raflı mobilya.

• Örnek: “Bütün kitaplarımı dolaba yerleştirdim.”
  2. Defter: Not almak, yazı yazmak veya çizim yapmak için kullanılan, çok sayfalı bir kırtasiye ürünü.

• Örnek: “Bütün ders notlarımı yeni aldığım deftere yazıyorum.”
  3. Düğme: Giysilerin kapanmasını sağlayan küçük, genellikle yuvarlak nesne.

• Örnek: “Paltonun düğmeleri çok şık görünüyor.”
  4. Dikiş Makinesi: Kumaş, deri gibi malzemeleri dikmek için kullanılan bir cihaz.

• Örnek: “Yaşlı teyze dikiş makinesi ile tamir ettiği kıyafetleri göstermekten gurur duyuyordu.”
  5. Duvar Saati: Zamanı gösteren, duvara asılan saat.

• Örnek: “Duvar saati her çaldığında derse başlamamız gerektiğini hatırlatır.”
  6. Deterjan: Temizlik işlerinde kullanılan kimyasal madde.

• Örnek: “Çamaşır deterjanı leke çıkarmakta çok etkili.”
  7. Dürbün: Uzak mesafelerdeki görüntüleri yaklaştırmak için kullanılan optik alet.

• Örnek: “Gezide dağ manzarasını dürbünle izlemek çok keyifli.”
  8. Diş Fırçası: Dişleri temizlemek için kullanılan kişisel hijyen aracı.

• Örnek: “Her sabah diş fırçası ile dişlerimi fırçalamayı unutmuyorum.”
  9. Dosya: Evrakları düzenli bir şekilde saklamak için kullanılan kırtasiye ürünü.

• Örnek: “Tüm belgelerimi tek bir dosyada topladım.”
  10. Döner Koltuk: Hareket edebilen ve genellikle ofislerde kullanılan sandalye tipi.

• Örnek: “Yeni döner koltuğum çok rahat ve ergonomik.”

Bu liste, D harfi ile başlayan eşyalar hakkında çeşitli örnekler sunmaktadır. Eşyaların isimlerini bilmek, dil gelişimini desteklerken günlük yaşamda da pratik bilgiler sağlar.

Final Answer:
D harfi ile başlayan eşya isimlerinden bazıları dolap, defter, düğme, dikiş makinesi, duvar saati, deterjan, dürbün, diş fırçası, dosya ve döner koltuktur.