Cünkü, Şenay'n ninesinin görüşüne katlyorsanz gulen yüzi, katlnıyorsanz üzgün yüzü boyayınz. Görüşe katlP katılmadığınızın nedenlerini anlatınız ve yaznız. Bence saklambac, körebe, sesek gbi ogunlar bilgjisoyar oyunlarindan daha zevkli. (C) Şenayin n

Cünkü, Şenay’n ninesinin görüşüne katlyorsanz gulen yüzi, katlnıyorsanz üzgün yüzü boyayınz. Görüşe katlP katılmadığınızın nedenlerini anlatınız ve yaznız. Bence saklambac, körebe, sesek gbi ogunlar bilgjisoyar oyunlarindan daha zevkli. (C) Şenayin ninesinin görüşüne katilgorum. () Şenayin ninesinin görüşüne katilmyorum. En sevdiğiniz oyun hangisidir? Oyunun kuralların düşününüz. Nasil oynandiğını yozınız.

Şenay’ın ninesinin görüşüne katılıp katılmama ve en sevdiğiniz oyunun açıklanması

1. Şenay’nın ninesinin görüşüne katılma ya da katılmama nedenleri

Katılıyorum:
Şenay’nın ninesinin görüşüne katılıyorum çünkü saklambaç, körebe, sesek gibi oyunlar arkadaşlarla birlikte açık havada oynanır ve çok eğlencelidir. Bu oyunlar hem fiziksel hareket gerektirir hem de sosyallik sağlar. Bilgisayar oyunları ise genellikle tek başına oynanır ve dışarıda arkadaşlarla vakit geçirmeyi azaltabilir. Bu yüzden eski oyunların daha zevkli olduğunu düşünüyorum.

Katılmıyorum:
Şenay’nın ninesinin görüşüne katılmıyorum çünkü günümüzde teknolojinin gelişmesiyle bilgisayar oyunları da çok eğlenceli ve çeşitli hale geldi. Bilgisayar oyunları hem zeka geliştirir hem de yeni arkadaşlıklar kurulmasını sağlar. Ayrıca her an ve her yerde oynanabilir olması da büyük avantajdır.

2. En sevdiğiniz oyun ve kuralları

Oyun Adı: Saklambaç

Kurallar:

• Bir kişi ebe olur ve gözlerini kapatır.
  • Diğer oyuncular gizlenir.
  • Ebe saymaya başlar (genellikle 30’a kadar).
  • Saymayı bitirdikten sonra gizlenen oyuncuları bulmaya çalışır.
  • Bulduğu kişileri “Eldim!” diyerek yakalar.
  • Son kalan kişi bir sonraki ebe olur ve oyun yeniden başlar.

Nasıl oynanır:
Saklambaç oyunu dışarıda, geniş ve gizlenmeye uygun yerlerde oynanır. Hem heyecanlı hem eğlencelidir. Saklananların yakalanmamak için dikkatli olması gerekir.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:
Bu konuyla ilgili başka bir örnek ister misin?

Şenay’ın ninesinin görüşüne katılıyor musunuz? Nedenlerini yazınız. En sevdiğiniz oyun hangisidir? Oyunun kurallarını ve nasıl oynandığını yazınız.

:white_check_mark: CEVAP:
Katılıyorum: Çünkü sokak oyunları arkadaşlarla yüz yüze oynanır, hareket etmemizi sağlar ve birlikte eğlenmeyi öğretir.
Katılmıyorum: Çünkü bilgisayar oyunları da yaratıcılığı ve problem çözmeyi geliştirebilir; dengeli olmak gerekir.

:open_book: AÇIKLAMA:

• Katılıyorum seçeneğinde vurgulanacak nedenler: Sokak oyunları (ör. saklambaç, körebe, seksek) fiziksel aktivite sağlar, arkadaşlarla konuşmayı ve takım çalışmasını öğretir, dışarıda oynandığında güneş ışığı ve temiz hava aldırır.
  • Katılmıyorum seçeneğinde vurgulanacak nedenler: Bilgisayar oyunları strateji, el-göz koordinasyonu ve teknoloji okuryazarlığı kazandırabilir; fazla oynandığında zararlı olur ama doğru seçilirse faydalıdır.
  • En doğru yaklaşım: Her iki tür oyunun da yararları vardır; süreyi ve içeriği dengelemek önemlidir.

:bullseye: TEMEL KAVRAMLAR:
1. Sosyal Etkileşim

• Tanım: İnsanlarla yüz yüze iletişim kurma ve iş birliği.
  • Bu problemde: Sokak oyunları arkadaşlık ve iletişimi güçlendirir.

2. Fiziksel Aktivite

• Tanım: Vücudun hareket etmesi, koşma, zıplama gibi eylemler.
  • Bu problemde: Geleneksel oyunlar hareket etmeyi sağlar ve sağlıklıdır.

Örnek metin (çalışma kitabına yazmak için kısa ve net):

• Katılıyorum. Çünkü sokak oyunları arkadaşlarla birlikte oynamayı, hareket etmeyi ve eğlenmeyi sağlar. Bilgisayar oyunları bazen yalnızlaştırır ve uzun süre oturtur.

En sevdiğim oyun: Saklambaç

• Kurallar: Bir kişi ebe (sayacak kişi) olur. Diğerleri saklanır. Ebe saymayı bitirince saklananları arar. İlk yakalanan veya en son bulunan olmaya göre sıra değişir.
  • Nasıl oynanır: Ebe gözlerini kapatıp belirlenen yere doğru (ör. 0–30 kadar) sayar. Diğer oyuncular saklanır. Ebe saklananları bulmaya çalışır. Bulduğu kişiye dokunursa o kişi dışarı çıkar veya yeni ebe olur (oyunun anlaşmasına göre).

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket: