Cömert eş ve zıt anlamlısı

cömert eş ve zıt anlamlısı

Cömert eş ve zıt anlamlısı

Cevap:

Cömert kelimesinin eş ve zıt anlamlılarını detaylı olarak aşağıda açıklıyorum. Bu şekilde kelimenin anlamını daha iyi kavrayabilir ve farklı bağlamlarda nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

1. Kelime Anlamı: Cömert

• Cömert: Başkalarına karşı eli açık, yardımsever, harcamada ve vermede eli bol olan kişi veya kişi niteliği.

2. Eş Anlamlıları (SYNONYMS)

Kelime Anlamı Örnek Cümle
Eli açık Yardım etmeye ve vermeye istekli O, çok eli açık biridir, herkese yardım eder.
Bonkör Gönüllü olarak çok veren, cömert Bonkör davranışlarıyla tanınır.
Görgülü Yardım etmeyi bilen, nazik Görgülü ve cömert bir insandır.
Bahşeden İyilik eden, veren Bahşeden kimseler çevresinde sevilir.
Bağışlayıcı İyilikle veren, bağış yapan Bağışlayıcı olması herkesin takdirini kazandı.
Yardımsever Başkalarına yardım eden Yardımsever tutumu pek çok kişiye örnek oldu.

3. Zıt Anlamlıları (ANTONYMS)

Kelime Anlamı Örnek Cümle
Cimri Para veya şey vermekten kaçınan Çok cimri biri olduğundan kimse ona güvenmez.
Tutumlu Harcamasını kısıtlayan, idareli Tutumlu olmak para biriktirmede önemlidir.
Kıt Az veren, eli sıkı Kıt kişiler genellikle paylaşmazlar.
Pinti Harcamayı sevmez, eli sıkıdır Pinti davranışları arkadaşlarını üzdü.
Eli sıkı Vermekte veya harcamakta çekingen Eli sıkı olduğu için kimse ondan yardım beklemez.

4. Örnek Cümlelerle Kullanımı

Cümle Anlam
Ahmet çok cömert bir insan, ihtiyacı olana yardım etmekten çekinmez. Eli açık, yardımsever birini anlatır.
O, cimri olduğu için kimse ondan ödünç para almaya cesaret edemez. Vermekten kaçınan kişi.
Topluluğumuzda en çok tanınan bonkör isimlerden biridir. Çok veren, hayırsever kişi.
Kendini bilmezce harcayanlar yerine tutumlu olmak daha iyidir. Harcamada dikkatli olan.

5. Kısaca Özet Tablosu

Terim Anlam Eş Anlamlılar Zıt Anlamlılar
Cömert Eli açık, yardımsever Eli açık, bonkör, bağışlayıcı Cimri, eli sıkı, pinti, tutumlu

Özet:
Cömert kelimesi, başkalarına karşı eli açık, gönüllü veren kişi anlamındadır. Eş anlamlıları arasında eli açık, bonkör, bağışlayıcı, yardımsever gibi kelimeler yer alır. Zıt anlamlıları ise cimri, tutumlu, pinti, eli sıkı gibi kelimelerdir. Bu kelimeler bağlama göre cömert kavramının karşısındaki tutumları ifade eder.

@Dersnotu