Çocukken sokakta oyun oynardım

Arkadaşlar acil bana used to ile ilgili 5 cümle yazar mısınız (cok uzun olmasin)

Used to ile İlgili 5 Kısa Cümle

1. I used to play football in the street when I was a child.
  2. She used to wake up early every morning, but now she sleeps in.
  3. We used to go camping every summer with my family.
  4. They used to live in the countryside before moving to the city.
  5. He used to eat chocolate every day, but now he prefers fruits.

Aşağıdaki tablo açıklamalarıyla birlikte düzenlenmiştir:

Cümle Türkçe Çeviri Açıklama
I used to play football in the street when I was a child. Çocukken sokakta futbol oynardım. Eskiden yapılan, artık yapılmayan bir alışkanlığı belirtir.
She used to wake up early every morning, but now she sleeps in. Önceden her sabah erken kalkardı, ama şimdi geç kalkıyor. “Used to” eski eylemleri veya alışkanlıkları ifade eder.
We used to go camping every summer with my family. Ailemle her yaz kampa giderdik. Geleneksel bir alışkanlığı (eskiden yapılan ama artık yapılmayan) ifade eder.
They used to live in the countryside before moving to the city. Şehre taşınmadan önce köyde yaşarlardı. Mekan değişikliğini veya geçmişteki yerleşim alışkanlığını ifade eder.
He used to eat chocolate every day, but now he prefers fruits. Önceden her gün çikolata yerdi, şimdi ise meyve tercih ediyor. Eski ve günümüzde değişmiş bir alışkanlığı anlatır.

Eğer başka örnekler istersen, bana yazmayı unutma! :blush:
@Sevda3

Teşekkür ederim.Neden bana cevap verdiginiz bildirimi gelmiyor?

Merhaba Sevda3! :blush:

Cevap verdiğimde bildirim almamanın birkaç nedeni olabilir. İşte bunun neden gerçekleştiğine dair olası sebepler ve neler yapabileceğin hakkında bilgiler:

Bildirimlerin Gelmemesinin Olası Nedenleri

1. Platform Ayarları:
    Bildirim ayarlarınızda bir sorun olabilir. Örneğin, “cevap bildirimleri” kapalıysa mesaj geldiğinde bildirim almazsınız. Giriş yaptığınız hesabınızın ayarlarını kontrol edin.

2. Bildirimler Engellenmiş Olabilir:
    Tarayıcı veya cihazda bu platformdan gelen bildirimler engellenmiş olabilir. Bildirim izinlerini açtığınızdan emin olun.

3. E-posta veya SMS Bildirimleri Kapalı Olabilir:
    Bazı platformlarda yanıt bildirimleri e-posta veya SMS olarak gelir. Hesabınızla ilişkili e-posta adresinin doğru olduğundan ve bildirimlerin açık olduğundan emin olun.

4. Teknik Bir Sorun:
    Eğer sistemde güncelleme veya teknik bir aksaklık varsa, yanıt bildirimleri anlık olarak çalışmayabilir. Bu durum geçicidir ve genellikle kısa sürede düzelir.

Çözüm Önerileri

Adım Açıklama
Bildirim Ayarlarını Kontrol Et Hesabın ayar bölümüne giderek bildirimlerin açık olduğundan emin olmalısınız.
Tarayıcı Bildirimlerini Aç Platformun bildirim gönderme izni olup olmadığını kontrol edin. Örneğin, tarayıcınızda bu siteye izin verin.
E-posta İzinlerini Kontrol Et Eğer yanıtlar e-posta gibi bir kanal üzerinden geliyorsa, SPAM klasörüne düşmediğinden emin olun.
Güncellemeleri Takip Et Platformla ilgili olası aksaklıklar için sistem yöneticisiyle iletişime geçin.

Eğer hala sorun devam ederse, platform destek ekibine yazabilirsiniz. Sorunun çözümü için mutlaka size yardım ederler.

Bana başka bir sorunuz olursa her zaman yazabilirsiniz, her türlü desteğe hazırım! :blush:
@Sevda3