Çiğdem Metni Soruları ve Cevapları
Önemli Çıkarımlar
- Çiğdem, annesinin yanına gidip hasta olduğunu söylemiş ve hastaneye gitmiştir.
- Annesi ve doktor, Çiğdem’in hastalanmasının nedenini açıklamış ve ona dikkat etmesi gerektiğini söylemiştir.
- Çiğdem, hemşire olmak istemiş ve annesi mesleğin ilgi alanlarına göre seçilmesi gerektiğini belirtmiştir.
Doğrudan Cevaplar
- Çiğdem, annesinin yanına gittiğinde uykusuz ve hasta olduğu için çok yorgun olduğunu söylemiştir.
- Çiğdem ve annesi hastaneye Çiğdem’in ateşi olduğu için gitmiştir.
- Annesi hastanede Çiğdem’in ateşinin yüksek olduğunu fark etmiş ve doktor çağırmıştır.
- Doktor, Çiğdem’i ateşli ve hasta olduğu için uyarmıştır.
- Çiğdem, doktora dikkatli olacağına ve ilacı düzenli kullanacağına dair söz vermiştir.
- Çiğdem, insanlara yardım etmeyi sevdiği için hemşire olmak istemiştir.
- Metnin ana düşüncesi: İnsanların ilgi alanlarına göre meslek seçmesi ve sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğidir.
İçindekiler
Metin Anlamı Soruları
Metin, Çiğdem’in hasta olduğu ve annesiyle birlikte hastaneye gittikleri, doktorun tedavisi ile iyileşmenin önemini vurgular. Çiğdem’in hemşire olma isteği ve meslek seçimi ile ilgili tavsiyeler metnin odağındadır.
Detaylı Açıklamalar
- Çiğdem’in durumu: Çiğdem çok yorgun ve ateşi olduğu için annesine durumu anlatmış ve hastaneye gitmişler.
- Doktor ve anne uyarısı: Doktor, ilaçların düzenli kullanılması gerektiğini ve dikkat edilmesini söylemiştir.
- Meslek seçimi: Annesi, Çiğdem’e meslek seçerken başkalarının önerileri değil, kendi ilgi ve yeteneklerine göre karar vermesi gerektiğini söylemiştir.
Özet Tablo
| Soru No | Soru Başlığı | Cevap Kısa |
|---|---|---|
| 1 | Annesinin yanına gittiğinde | Çok yorgun ve hasta olduğunu söylemiş |
| 2 | Hastaneye gitme sebebi | Ateşi olduğu için |
| 3 | Hastanede ne olmuş | Doktor ateşini görmüş |
| 4 | Doktorun uyarısı | İlaçları düzenli kullanması gerektiği |
| 5 | Doktora verilen söz | İlacı düzenli kullanacağına söz vermiş |
| 6 | Hemşire olma sebebi | İnsanlara yardım etmeyi seviyor |
| 7 | Metin ana düşüncesi | Meslek ilgi alanlarına göre seçilmeli |
Sıkça Sorulan Sorular
Çiğdem neden hastaneye gitmek zorunda kaldı?
Çünkü ateşi vardı ve kendini çok yorgun hissediyordu.
Doktor Çiğdem’e ne önerdi?
İlaçlarını düzenli kullanmasını ve dinlenmesini önerdi.
Çiğdem neden hemşire olmak istiyor?
İnsanlara yardım etmeyi sevdiği için.
Metnin ana mesajı nedir?
Meslek seçerken ilgi alanlarınıza göre karar vermek ve sağlığınıza önem vermek.
Bu soruların cevaplarını öğrendin. İstersen, bu metinle ilgili sana 3 tane alıştırma sorusu hazırlayabilirim, istersen?
- “Kendimi iyi hissetmedim!”
- Çiğdem’in ateşi olduğu için hastaneye gitmişler.
- Hastanede hemşirelerin ilgi ve sohbetine uğramıştır.
- Daha dikkatli olması (ilaçlarını düzenli kullanması ve dinlenmesi) için uyarmıştır.
- İlaçlarını düzenli kullanacağına söz vermiştir.
- Hastanedeki hemşireleri görüp onların işini çok beğendiği için hemşire olmak istemiştir.
- Metnin ana düşüncesi: Meslek seçiminde kişilerin ilgi alanlarına göre hareket etmesi gerekir.
Bu metinle ilgili anlamayı pekiştirmek için başka alıştırmalar yapmamı ister misiniz?
@Leyla19