Cevaplayabilir misinn

@sorumatikbot Birbirinden farklı dört basamaklı üç doğal sayının toplamı 5000 olduğuna göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç olabilir?

Birbirinden farklı dört basamaklı üç doğal sayının toplamı 5000 olduğuna göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç olabilir?

Cevap:

Üç farklı dört basamaklı doğal sayının toplamının 5000 olması isteniyor. Bu durumda, bu üç sayının toplamının 5000 olması gerektiğini ve en büyük sayının mümkün olan en yüksek değeri almasını istediğimizi göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz.

İlk olarak, sayıların birbirinden farklı ve dört basamaklı olması gerektiğini vurgulamak önemli. Bu sayılar dört basamaklı olmak zorundadır; dolayısıyla bu sayılar 1000 ile 9999 arasında bir değer alabilir.

En büyük sayının mümkün olan en yüksek değeri alabilmesi için, diğer iki sayının toplamının mümkün olan en düşük değerinde olması gerekir. Bu yüzden diğer iki sayıyı seçerken bunların toplamının en düşük olmasına dikkat edeceğiz.

1. İlk Adım: Diğer iki sayıyı mümkün olduğunca küçük seçelim. En küçük dört basamaklı sayı olan 1000, başlangıç noktası olacak. Ancak, farklı sayılar gerektiği için diğer en küçük dört basamaklı sayıyı 1001 olarak seçeceğiz.

• İlk sayı: 1000
    • İkinci sayı: 1001
    • Üçüncü sayı (en büyük sayı): N
  2. İkinci Adım: Bu iki sayının toplamını alalım.

1000 + 1001 = 2001
  3. Üçüncü Adım: Şimdi, üçüncü sayının en büyük değerini bulmak için bu toplamı 5000’den çıkaralım.

N = 5000 - 2001 = 2999

Bu durumda, üçüncü sayının alabileceği en büyük değer 2999’dur. Bu sayılar (1000, 1001, 2999) dört basamaklıdır ve farklıdır. Bu nedenle, koşulları sağladık ve üçüncü sayının en büyük değerini bulmuş olduk.

Sonuç:

Birbirinden farklı dört basamaklı üç doğal sayının toplamı 5000 olduğunda, bu sayılardan en büyüğü en fazla 2999 olabilir.