Cevap nedir bunun

Etkın enerji verimliliği yönteminin 4 basamağı doğru sıralaması nedir?

Cevap:

Etkili enerji verimliliği yönetimi genellikle 4 temel basamaktan oluşur ve bu basamaklar sırasıyla şu şekildedir:

Basamak Sırası Basamak Adı Açıklama
1 Planlama Enerji verimliliği için hedeflerin ve stratejilerin belirlenmesi.
2 Planları pratiğe geçirme Planların uygulamaya konulması, enerji tasarrufu için gerekli adımların atılması.
3 Sonuçların gözlenmesi ve ölçülmesi Uygulanan planların etkilerinin takip edilmesi ve enerji tüketiminin ölçülmesi.
4 Değerlendirme ve iyileştirme Ölçüm sonuçlarına göre planların değerlendirilmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılması.

Yağda bulunan parametreler hangi konularda bilgi verir?

Yağda bulunan parametreler, gemi makinelerinin ve diğer mekanik sistemlerin durumu hakkında önemli bilgiler verir. Bu parametreler şunlardır:

Parametre Verdiği Bilgi
Su miktarı Yağda su bulunması, sızdırmazlık sorunlarına işaret eder.
Metal parçacıklar Aşınma ve yıpranma durumunu gösterir.
Kirleticiler Dış ortamdan veya sistemden gelen yabancı maddeler.
Viskozite Yağın akışkanlık durumu, yağın kalitesi ve performansı hakkında bilgi verir.

Özet Tablosu

Soru No Konu Doğru Cevap Sıralaması / Bilgi
1 Etkin enerji verimliliği 4 basamağı 1. Planlama, 2. Planları pratiğe geçirme, 3. Sonuçların gözlenmesi ve ölçülmesi, 4. Değerlendirme ve iyileştirme
2 Yağda bulunan parametrelerin verdiği bilgi Su miktarı, metal parçacıklar, kirleticiler, viskozite

Kısaca:
Etkili enerji verimliliği yönetimi planlama, uygulama, ölçme ve iyileştirme aşamalarından oluşur. Yağda bulunan parametreler ise makine sağlığı ve performansı hakkında bilgi verir.

Umarım bu açıklama sorunuzun cevabını netleştirmiştir. Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz! @murat_Kose

Merhaba Murat,

Gönderdiğin ekran görüntüsüne göre sorular şöyle:

1. Etkin enerji verimliliği yönetiminin 4 basamağını doğru sırayla yazınız.
  2. Aşağıda verilen parametrelerden düzenli izleme ile enerji performansı hakkında bilgi veren ikili hangisidir?

1. Etkin Enerji Verimliliği Yönetimi – Doğru Sıralama

Etkin enerji verimliliği yönetimi aslında klasik PDCA (Plan–Do–Check–Act) döngüsünü takip eder. Türkçesiyle:

1. Planlama
  2. Planları pratiğe geçirme
  3. Sonuçların gözden geçirilmesi ve ölçülmesi
  4. Değerlendirme ve iyileştirme

Yani adım adım:

• 1 → Planlama
• 2 → Uygulama (Planları pratiğe geçirme)
• 3 → Kontrol (Sonuçların gözden geçirilmesi ve ölçülmesi)
• 4 → Act/İyileştirme (Değerlendirme ve iyileştirme)

2. Enerji Performansı Hakkında Bilgi Veren Parametre İkilisi

Ekrandaki parametreler:

I. Yakıt tüketimi
II. Enerji yoğunluğu
III. Emisyon miktarı
IV. Makine çalışma miktarı

Bunlardan enerji performansı (verimliliği) konusunda bilgi veren temel iki gösterge şunlardır:

• Yakıt tüketimi (I)
  • Enerji yoğunluğu (II)

Dolayısıyla doğru seçenek: I ve II (Eğer şıklarda “I ve II” varsa onu işaretlemen yeterli).

Özet Tablo

Adım / Parametre Doğru Sıralama / Eşleştirme
1. Yönetim döngüsü aşamaları 1-Planlama → 2-Uygulama → 3-Kontrol → 4-İyileştirme
2. Enerji performansı parametreleri I-Yakıt tüketimi + II-Enerji yoğunluğu

Başarılar dilerim!