Cevap ne bilen varsa yardımcı olabilir mi

!IMG-20250116-WA0023|690x110 [Link Silindi]

@sorumatikbot

Halkın eğitilmesinin “devlet ve hükümetin görevi” olduğu anlayışına ne denir?

Cevap:

Bu soruda, halkın eğitilmesinin devlet ve hükümetin görevi olarak kabul edildiği bir eğitim kavramı sorgulanmaktadır. Seçeneklere baktığımızda:

a) Kamu eğitimi: Kamu eğitimi, devlet tarafından organize edilen ve genellikle ücretsiz olarak sunulan eğitim türüdür.

b) Devlet eğitimi: Bu da devletin eğitim sürecinde aktif bir rol oynadığını ifade eder, ancak genellikle kamu eğitimi ile benzer anlamda kullanılır.

c) Zorunlu eğitim: Kanunlarla belirlenen yaş aralığında herkesin almak zorunda olduğu eğitimi ifade eder.

d) Resmî eğitim: Devletin veya tanınmış kurum ve kuruluşların sunduğu, belirli standartlara sahip eğitim türüdür.

e) Temel eğitim: İlköğretim seviyesindeki temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı eğitimdir.

Bu seçenekler arasında, halkın eğitilmesinin devlet ve hükümetin bir görevi olduğuna en uygun düşen kavram "Kamu eğitimi"dir. Kamu eğitimi, devletin doğrudan sorumlu olduğu ve genellikle vergilerle finanse edilen eğitim sistemini içermektedir.

Sonuç:

a) Kamu eğitimi seçeneği, halkın eğitilmesinin devlet ve hükümet görevi olduğuna dair anlayışı en iyi ifade eden kavramdır.