Görüntüye göre, sorular bir metne bağlı olarak cümle tamamlama ve eşleştirme görevi içeriyor. Metni dikkatli okuyarak soruları yanıtlayabiliriz. İşte adım adım çözüm yolumuz:
Cümle Tamamlama
Metin bir grup çocuğun televizyon program tercihleriyle ilgili. Her cümle karakterlerin farklı tercihlerini ya da hobilerini ele alıyor. İlgili açıklamaları metine bakarak tamamlayabiliriz:
- Jason genellikle çocuk programlarını izlemekten hoşlanıyor.
- Arkadaşı David futbol izlemeyi seviyor.
- David futbolu seviyor ama şiddet içerikli spor dövüşlerini izlemek istemiyor.
- David çözülemeyen bulmacaları izlemekten hoşlanıyor.
- Atlet olmaya hevesi olduğu için spor programlarını izlemeyi tercih eder.
- Susan, tehlikedeki hayvanlara yardım etmeyi istiyor, bu yüzden vahşi yaşam belgesellerini izlemeyi tercih ediyor ve hayvan barınaklarını ziyaret etmeyi daha çok seviyor.
- Mark, zeka oyunlarını ve bilgi yarışmalarını tercih ediyor çünkü zor soruları yanıtlayabiliyor.
- Grup birlikte drama dizilerini izlemekten hoşlanıyor.
Soruyu Cevaplama ve Tamamlama
Listelenen isimlerin hangi programları tercih ettiklerini ya da etmediklerini tabloya doldurmak gerekiyor. Resimlerin ve metnin yardımıyla her bir karakterin eğilimlerini belirlemek mümkündür.
Soruları Eşleştirme
- “How often do you watch TV?” — C (I sometimes watch TV.)
- “When did you watch a quiz show?” — F (I watched it last weekend.)
- “What do you think about ‘Wipe Out’?” — A (I think it is amusing and exciting.)
- “Do you like watching quiz shows?” — E (Of course. I think they are very educational.)
- “What type of TV programs do you prefer?” — B (I prefer documentaries.)
Bu şekilde hem metne göre cümleleri tamamladık hem de verilen sorulara uygun cevapları eşleştirdik. Verilen talimatlara göre bu adımları takip ederek alıştırmayı tamamlamak önemlidir.