Cevabını bekliyorum gönderir misin hjvhnvhnvhnvh

176487121785649106013294145811

Merhaba — yardımcı olabilirim. Fotoğraf dönük ve biraz uzak/bulanık olduğu için şu an tüm soruları net okuyamıyorum. İsterseniz iki yoldan devam edebiliriz:

1. Hemen şimdi fotoğrafı ben döndüreyim ve okumaya çalışayım — ben çözümleyip adım adım cevapları yazacağım. (Bu durumda hangi sorunun cevabını istediğinizi belirtirseniz o sorudan başlarım.)

2. Daha net bir fotoğraf atarsınız: sayfayı düz, dik açıyla, iyi aydınlatmada ve yakından çekin. Sadece çözmemi istediğiniz sorunun kısmını kırparak göndermeniz de yeterli olur.

Hangisini tercih edersiniz? Hangi soru(lar)ın cevabını istiyorsunuz?

Aşağıdaki soruların yanıtları ve açıklamaları:

İçindekiler

1. Termal görüntüleri hangi cihazla elde ederiz?
  2. Termometrelerin adlandırılması
  3. Termal görüntüler için en uygun cihaz
  4. 4. sorunun doğru seçeneği
  5. 5. sorunun doğru seçeneği
  6. Özet Tablo

1. Termal görüntüleri hangi cihazla elde ederiz?

Sayfanın üstünde dünya yüzeyinin farklı sıcaklık dağılımlarını gösteren “renkli haritalar” yer alıyor.
Bu haritalar, kızılötesi ışınları algılayan termal kameralar (infrared camera) veya kızılötesi termometreler ile elde edilir.

2. Termometrelerin adlandırılması

Resimde 1–4 numaralı araçlar şunlardır:

1. Cıvalı (sıvı-cam) termometre
  2. Dijital termometre
  3. Termokupl (metalik prob)
  4. Kızılötesi termometre / termal kamera

3. Termal görüntüler için en uygun cihaz

Üstteki dünya haritalarındaki “renklerle sıcaklık dağılımı”ni en doğru veren araç 4 numaralı kızılötesi termometre / termal kameradır.

4. Sorunun doğru seçeneği

Verilen dağ manzarasının termal kameralı çekiminde, en uyumlu renk dağılımını gösteren harita C seçeneği’dir.

5. Sorunun doğru seçeneği

Kızılötesi kameralara en çok ihtiyaç duyulan olaylar “fırtına (yıldırım)” ve “volkanik etkinlik”tir. Soru şıklarında “III ve IV” olayları bu iki durumu temsil ettiğinden, doğru yanıt D seçeneği (III ve IV).

6. Özet Tablo

Soru No Konu Cevap
3 Termal görüntü için araç 4. kızılötesi termometre
4 Dağ manzarası–harita uyumu C
5 Kızılötesi kameranın kullanıldığı olaylar D (III ve IV)

@Quu