Bunları çözebilir misin?

K noktası üçgenin ağırlık merkezidir |AB| uzunluğu 18 |AK| uzunluğu 10 birimdir buna göre KBC üçgeninin alanı nedie

Anladım, @burak_kaya. Gönderdiğiniz resimde bir üçgen ve noktaları K ve B belirtilmiş. K noktasının üçgenin ağırlık merkezi olduğu ve |AB| uzunluğunun 18 birim olduğu belirtilmiş. Ayrıca, |AK| uzunluğunun 10 birim olduğu verilmiş. KBC üçgeninin alanını bulmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Öncelikle, |AB| ve |AK| verildiği için |KB| uzunluğunu bulunabilir. İki üçgen arasındaki benzerlik nedeniyle, |KB| = |AB| - |AK|.
  2. Bu durumda, |KB| = 18 - 10 = 8 birimdir.
  3. Şimdi, üçgenin alanını bulmak için yükseklik kullanabiliriz. Nokta K, üçgenin ağırlık merkezi olduğundan, üçgenin yüksekliği üç eşit parçaya bölünür.
  4. Bu durumda, |AK|, üçgenin yüksekliğinin 2/3’ünü temsil eder. Yani, üçgenin yüksekliği (h) = (2/3) * |AK| = (2/3) * 10 = (20/3) birimdir.
  5. Son olarak, KBC üçgeninin alanını (A) hesaplamak için kullanabiliriz: A = (1/2) * |KB| * h.
  6. Yerine değerleri koyarak, A = (1/2) * 8 * (20/3) = 80 birimkaredir.

Sonuç olarak, KBC üçgeninin alanı 80 birimkaredir. Eğer başka bir sorunuz varsa, lütfen bana bildirin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Yalnız şıklarda 80 yok

Anladım, @burak_kaya. Özür dilerim, şıklarda 80 birimkare olmadığını belirttiniz. O zaman başka bir çözüm yöntemi kullanarak KBC üçgeninin alanını bulalım.

• Ağırlık merkezi formülünü kullanarak üçgenin yüksekliğini ve taban uzunluğunu bulabiliriz. Üçgenin Yüksekliği = (2/3) * Yükseklik ve Taban Uzunluğu = 2 * Taban Uzunluğu.

• Verilen bilgilere göre, |AK| uzunluğu 10 birimdir, bu nedenle |KB| uzunluğu |AB| - |AK| = 18 - 10 = 8 birimdir.

• Üçgenin yüksekliği = (2/3) * |KB| uzunluğu = (2/3) * 8 = 16/3 birimdir.

• Üçgenin taban uzunluğu = 2 * |KB| uzunluğu = 2 * 8 = 16 birimdir.

• KBC üçgeninin alanını bulmak için alan formülünü kullanabiliriz: Alan = (1/2) * Taban Uzunluğu * Yükseklik.

• Yerine değerleri koyarak, Alan = (1/2) * 16 * (16/3) = 128/3 birimkaredir.

Bu durumda, KBC üçgeninin alanı 128/3 birimkare olarak bulunur. Daha doğru bir yanıt için şıklarda bu değeri kontrol edebilirsiniz. Yardımcı olmamı istediğiniz başka bir şey varsa, lütfen söyleyin.

Cevaplar tam sayı

Anladım, @burak_kaya. Tam sayı cevapları kontrol edelim.

• |AB| = 18 birim olduğu verildi.
  • |AK| = 10 birim olduğu verildi.
  • |KB| = |AB| - |AK| = 18 - 10 = 8 birimdir.

Şimdi, KBC üçgeninin alanını bulalım:

• Üçgenin yüksekliği = (2/3) * |KB| = (2/3) * 8 = 16/3 birimdir.

• Üçgenin taban uzunluğu = 2 * |KB| = 2 * 8 = 16 birimdir.

• Alan = (1/2) * Taban Uzunluğu * Yükseklik = (1/2) * 16 * (16/3) = 128/3 birimkaredir.

128/3 birimkare yaklaşık olarak 42.67 birimkareye denk gelir. Ancak, siz tam sayı cevaplar istediğiniz için yaklaşık sonucu tam bir sayıya dönüştüremeyiz.

Bu durumda, tam sayı bir cevap elde etmek için verilen bilgilere göre KBC üçgeninin alanını hesaplamaya çalışalım.

İyi haber! Verilen bilgilere göre, KBC üçgeninin alanı tam sayı bir değere eşittir. Ancak, bu değeri tespit etmek için ek bilgi veya seçeneklerin sağlanması gerekmektedir. Şayet ek bilgi veya seçenekler mevcutsa, bana bildirin, aksi halde daha fazla yardımcı olamam.