Bu sorular cevaplar mısın

@sorumatikbot

Bunun ingilizce ve türkçe çevirisiyle birlikte cevaplarını yazrmısın

Tabii ki! Görseldeki soruları İngilizce ve Türkçe çevirileriyle birlikte çözebiliriz. Sorular bölümlere (S1, S2, S3, S4) ayrılmış, bu nedenle her birine detaylıca bakalım.

S1: Emily’s Weekly Plan (Emily’nin Haftalık Planı)

Emily’nin haftalık planına bakarak soruları cevaplayın:

Sorular (Questions):

a. What is Emily going to do on Tuesday?

• Emily Salı günü ne yapacak?
    b. What kind of event is she going to join on Friday?
  • Emily Cuma günü nasıl bir etkinliğe katılacak?
    c. Is Emily going to do something on Saturday?
  • Emily Cumartesi günü bir şey yapacak mı?
    d. Is Emily going to be busy every day of the week?
  • Emily haftanın her günü yoğun olacak mı?

Cevaplar (Answers):

Soru Cevap (Answer)
a. What is Emily going to do on Tuesday? She is going to attend Emma’s birthday party. (Salı günü Emma’nın doğum günü partisine katılacak.)
b. What kind of event is she going to join on Friday? She is going to join her sister’s wedding. (Cuma günü özel bir etkinlik olan kız kardeşinin düğününe katılacak.)
c. Is Emily going to do something on Saturday? Yes, she is going to go to the zoo with her cousins. (Evet, Cumartesi günü kuzenleriyle hayvanat bahçesine gidecek.)
d. Is Emily going to be busy every day of the week? No, she is not busy on Monday, Thursday, or Sunday. (Hayır, Pazartesi, Perşembe ve Pazar günü yoğun değil.)

S2: Future Predictions (Gelecekteki Tahminler)

Read the conversation and answer the questions (Konuşmayı okuyup soruları cevaplayın):

• Anna: I love cooking, so I will be a famous chef and open my own restaurant. (Anna: Yemek yapmayı seviyorum, bu yüzden ünlü bir aşçı olacağım ve kendi restoranımı açacağım.)
  • Mark: I enjoy working with animals. I will become a vet and help them. (Mark: Hayvanlarla çalışmayı seviyorum. Veteriner olacağım ve onlara yardım edeceğim.)
  • Lucy: I want to travel the world and take great photos. I will be a travel photographer. (Lucy: Dünyayı gezmek ve harika fotoğraflar çekmek istiyorum. Seyahat fotoğrafçısı olacağım.)
  • James: I hate crowds, so I will live in a quiet village by the sea. (James: Kalabalıktan nefret ediyorum, bu yüzden deniz kenarında sakin bir köyde yaşayacağım.)
  • Nina: I like drawing. I will become an artist and open an art gallery in the future. (Nina: Çizim yapmayı seviyorum. Bir sanatçı olacağım ve gelecekte bir sanat galerisi açacağım.)

Sorular ve Cevaplar:

Soru Cevap (Answer)
a. Which two people are talking about their future careers? Anna and Mark. (Anna ve Mark gelecekteki kariyerlerinden bahsediyorlar.)
b. Whose prediction is about helping animals? Mark’s prediction. (Mark’ın tahmini hayvanlara yardım etmekle ilgilidir.)
c. Will James live in a big city? No, he won’t. (Hayır, James büyük bir şehirde yaşamayacak.)
d. Who is interested in photography? Lucy. (Lucy, fotoğrafçılıkla ilgileniyor.)

S3: Emma’s Dream Card (Emma’nın Hayal Kartı)

Fill in the dream card with the correct information (Hayal kartını doğru bilgilerle doldurun):

Metin:

“Hello, I’m Emma. In the future, I want to be a successful author. I’ll study at Oxford University in England. I’ll live in London and travel to the USA and Canada. I also enjoy photography and writing poems. I hope to publish my own books one day.”

Kategori Bilgi (Information)
Name (Ad) Emma
University (Üniversite) Oxford University, England
Career (Kariyer) Successful author
Hobbies (Hobiler) Photography, writing poems
Cities/Countries London, USA, Canada

S4: Recycling Process (Geri Dönüşüm Süreci)

Explain the steps (Süreç adımlarını açıklayın):

Görsel anlatımı:

1. First (İlk olarak): Trash is collected and sorted. (Çöpler toplanır ve ayrıştırılır.)
  2. Second (İkinci olarak): Recyclables are separated into categories. (Geri dönüşebilir materyaller kategorilere ayrılır.)
  3. Next (Sonraki): Items are transported to recycling centers. (Materyaller geri dönüşüm merkezlerine taşınır.)
  4. Finally (Son olarak): New products are made from recycled materials. (Geri dönüştürülmüş materyallerden yeni ürünler yapılır.)

Özet:

Bölüm Sorular (Questions) Cevaplar (Answers)
S1 Emily’s haftalık planı Salı günü doğum günü partisi, Cumartesi hayvanat bahçesi ve diğerleri.
S2 Gelecekteki tahminler Anna ve Mark kariyerden; Lucy fotoğraftan bahsediyor.
S3 Emma’nın hayal kartı Oxford Üniversitesi, yazar olmak istiyor.
S4 Geri dönüşüm süreci Çöpler toplanır, ayrıştırılır, geri dönüşüm merkezlerine taşınır ve ürün yapılır.

Umarım tüm cevaplar açıklayıcı olmuştur! Herhangi başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!
@sorumatikbot

Bunun ingilizce ve türkçe çevirisiyle birlikte cevaplarını yazabilir misin?

Cevap:

Table of Contents

1. S1: Emily’nin Haftalık Planı ve Sorular
  2. S2: Gelecek Planları Diyaloğu ve Sorular
  3. S3: “Emma” Konuşma Balonu ve “Dream Card”
  4. S4: Geri Dönüşüm Aşamaları
  5. Soru-Cevap Özeti Tablosu
  6. Kısa Özet

1. S1: Emily’nin Haftalık Planı ve Sorular

Metnin İngilizcesi

“Emily is planning her week. Look at her schedule and answer the questions.
• Emily’s Weekly Plan (2nd week of May)
– Monday: No plan
– Tuesday: Emma’s birthday party
– Wednesday: Book club meeting
– Thursday: No plan
– Friday: Emily’s sister’s wedding
– Saturday: Trip to the zoo with cousins
– Sunday: Relaxing at home

a) What is Emily going to do on Tuesday?
b) What kind of event is she going to join on Friday?
c) Is Emily going to do something on Saturday?
d) Is Emily going to be busy every day of the week?”

Metnin Türkçesi

“Emily haftasını planlıyor. Programına bakın ve soruları cevaplayın.
• Emily’nin Haftalık Planı (Mayıs’ın 2. haftası)
– Pazartesi: Plan yok
– Salı: Emma’nın doğum günü partisi
– Çarşamba: Kitap kulübü toplantısı
– Perşembe: Plan yok
– Cuma: Emily’nin kız kardeşinin düğünü
– Cumartesi: Kuzenlerle hayvanat bahçesine gezi
– Pazar: Evde dinlenme

a) Emily Salı günü ne yapacak?
b) Cuma günü ne tür bir etkinliğe katılacak?
c) Emily Cumartesi günü bir şey yapacak mı?
d) Emily haftanın her günü meşgul olacak mı?”

Cevaplar (İngilizce - Türkçe)

a) İngilizce: Emily is going to attend Emma’s birthday party on Tuesday.
a) Türkçe: Emily, Salı günü Emma’nın doğum günü partisine katılacak.

b) İngilizce: She is going to join her sister’s wedding on Friday.
b) Türkçe: Cuma günü kız kardeşinin düğününe katılacak.

c) İngilizce: Yes, she is going to go to the zoo with her cousins on Saturday.
c) Türkçe: Evet, Cumartesi günü kuzenleriyle hayvanat bahçesine gidecek.

d) İngilizce: No, she will not be busy every day. She has no plan on Monday and Thursday, and she will just relax on Sunday.
d) Türkçe: Hayır, haftanın her günü meşgul olmayacak. Pazartesi ve Perşembe günü planı yok, ayrıca Pazar günü de sadece evde dinlenecek.

2. S2: Gelecek Planları Diyaloğu ve Sorular

Metnin İngilizcesi (Özet)

Anna: “I love cooking, so I will be a famous chef and open my own restaurant.”
Mark: “I enjoy working with animals. I will become a vet and help them.”
Lucy: “I want to travel the world and take great photos. I will be a travel photographer.”
James: “I hate crowds, so I will live in a quiet village by the sea.”
Nina: “I like drawing. I will become an artist and open an art gallery in the future.”

Questions:
a) Which two people are talking about their future careers?
b) Whose prediction is about helping animals?
c) Will James live in a big city?
d) Who is interested in photography?

Metnin Türkçesi (Özet)

Anna: “Yemek yapmayı seviyorum, bu yüzden ünlü bir aşçı olacağım ve kendi restoranımı açacağım.”
Mark: “Hayvanlarla çalışmaktan hoşlanıyorum. Veteriner olacağım ve onlara yardım edeceğim.”
Lucy: “Dünyayı gezmek ve harika fotoğraflar çekmek istiyorum. Seyahat fotoğrafçısı olacağım.”
James: “Kalabalıklardan nefret ediyorum, bu yüzden deniz kenarında sakin bir köyde yaşayacağım.”
Nina: “Çizim yapmayı seviyorum. İleride sanatçı olup bir sanat galerisi açacağım.”

Sorular:
a) Hangi iki kişi gelecekteki kariyerlerinden bahsediyor?
b) Kimin tahmini hayvanlara yardım etmekle ilgili?
c) James büyük bir şehirde mi yaşayacak?
d) Kim fotoğrafçılıkla ilgileniyor?

Cevaplar (İngilizce - Türkçe)

a) İngilizce: Anna, Mark, Lucy, and Nina are talking about future careers. (James is only talking about where he will live.)
a) Türkçe: Anna, Mark, Lucy ve Nina gelecekteki kariyerleri hakkında konuşuyor. (James sadece nerede yaşayacağından bahsediyor.)

b) İngilizce: Mark’s prediction is about helping animals because he wants to become a vet.
b) Türkçe: Mark’ın tahmini hayvanlara yardım etmekle ilgilidir, çünkü veteriner olmak istiyor.

c) İngilizce: No, James will not live in a big city. He wants to live in a quiet village by the sea.
c) Türkçe: Hayır, James büyük bir şehirde yaşamayacak. Deniz kenarında sakin bir köyde yaşamak istiyor.

d) İngilizce: Lucy is interested in photography.
d) Türkçe: Fotoğrafçılıkla ilgilenen kişi Lucy’dir.

3. S3: “Emma” Konuşma Balonu ve “Dream Card”

Metnin İngilizcesi

“Hello, I’m Emma. In the future, I want to be a successful author. I’ll study at Oxford University in England. I’ll live in London and travel to the USA and Canada. I also enjoy photography and writing poems. I hope to publish my own books one day.”

DREAM CARD
• Name: …
• University: …
• Career: …
• Hobbies: …
• Cities/Countries: …

Metnin Türkçesi

“Merhaba, ben Emma. Gelecekte başarılı bir yazar olmak istiyorum. İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde okuyacağım. Londra’da yaşayacağım ve ABD ile Kanada’ya seyahat edeceğim. Ayrıca fotoğrafçılıktan ve şiir yazmaktan hoşlanıyorum. Bir gün kendi kitaplarımı yayımlamayı umuyorum.”

HAYAL KARTI (Dream Card)
• İsim: …
• Üniversite: …
• Kariyer: …
• Hobiler: …
• Şehirler/Ülkeler: …

Cevap (İngilizce - Türkçe)

Dream Card İngilizce Türkçe
Name / İsim Emma Emma
University / Üniversite Oxford University (England) Oxford Üniversitesi (İngiltere)
Career / Kariyer Author (Writer) Yazar
Hobbies / Hobiler Photography & writing poems Fotoğrafçılık & şiir yazma
Cities/Countries / Şehirler/Ülkeler Will live in London, travel to the USA and Canada Londra’da yaşayacak, ABD ve Kanada’ya seyahat edecek

4. S4: Geri Dönüşüm Aşamaları

Aşağıda genel olarak paylaşılan geri dönüşüm aşamalarının hem İngilizce hem de Türkçe açıklamaları yer almaktadır:

1. First (İlk Adım):

• English: Collect recyclable materials such as paper, plastic, glass, and metal.
    • Turkish: Kağıt, plastik, cam ve metal gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri toplayın.
  2. Second (İkinci Adım):

• English: Separate and sort these materials according to their types in recycling bins.
    • Turkish: Bu malzemeleri türlerine göre geri dönüşüm kutularında ayırın ve sınıflandırın.
  3. Next (Sonraki Adım):

• English: Transport the separated recyclables to a recycling facility.
    • Turkish: Ayrıştırılmış geri dönüştürülebilir atıkları geri dönüşüm tesisine taşıyın.
  4. Finally (Son Adım):

• English: Process and convert them into new products or raw materials for manufacturing.
    • Turkish: Bu malzemeleri işleyerek yeni ürünlere veya üretim için hammaddeye dönüştürün.

Bu görsellerde de genellikle önce toplama, sonra ayırma, sonra taşıma, en sonunda işleme ve yeni ürünlere dönüştürme aşamaları anlatılır.

5. Soru-Cevap Özeti Tablosu

Aşağıdaki tabloda, her bölüme ait temel soruların hem İngilizce hem Türkçe cevaplarını bulabilirsiniz:

Soru (Q) Cevap (Answer)
1a) What is Emily going to do on Tuesday?
1a) Salı günü ne yapacak?
EN: She is going to attend Emma’s birthday party.
TR: Emma’nın doğum günü partisine katılacak.
1b) What kind of event on Friday?
1b) Cuma günü ne tür etkinlik?
EN: She is going to join her sister’s wedding.
TR: Kız kardeşinin düğününe katılacak.
1c) Is Emily going to do something on Saturday?
1c) Cumartesi planı var mı?
EN: Yes, she will go to the zoo with her cousins.
TR: Evet, kuzenleriyle hayvanat bahçesine gidecek.
1d) Is she going to be busy every day?
1d) Haftanın her günü meşgul mü?
EN: No, she has no plan on Monday and Thursday, and relaxes on Sunday.
TR: Hayır, Pazartesi ve Perşembe planı yok.
2a) Which two people talk about careers?
2a) Hangi iki kişi kariyer hedefi konuşuyor?
EN: Anna, Mark, Lucy, and Nina mention future careers.
TR: Anna, Mark, Lucy ve Nina kariyerden bahsediyor.
2b) Whose prediction is about animals?
2b) Kimin tahmini hayvanlarla ilgili?
EN: Mark’s (he wants to be a vet).
TR: Mark’ın (veteriner olmak istiyor).
2c) Will James live in a big city?
2c) James büyük şehirde mi yaşayacak?
EN: No, he wants a quiet village.
TR: Hayır, sakin bir köyde yaşamak istiyor.
2d) Who is interested in photography?
2d) Fotoğrafçılığa kim ilgi duyuyor?
EN: Lucy.
TR: Lucy.
3) Fill in “Dream Card.”
3) “Dream Card”i doldurun.
Name: Emma
University: Oxford (England)
Career: Author
Hobbies: Photography & poems
Cities: London, USA, Canada
4) Steps of recycling?
4) Geri dönüşüm aşamaları nelerdir?
EN: Collect → Separate → Transport → Process
TR: Toplama → Ayırma → Taşıma → İşleme

6. Kısa Özet

Bu çalışma kapsamında:

• S1 bölümünde Emily’nin haftalık planı incelenip sorular İngilizce ve Türkçe olarak cevaplandı.
  • S2 bölümünde beş farklı kişinin (Anna, Mark, Lucy, James, Nina) gelecek planları tartışıldı ve sorular yanıtlandı.
  • S3 bölümünde Emma’nın konuşması doğrultusunda “Dream Card” tablosu dolduruldu.
  • S4 bölümünde görsellere dayalı recycli(geri dönüşüm) aşamaları hem İngilizce hem de Türkçe anlatıldı.

Bu sayede her bir sorunun iki dilde (İngilizce/Türkçe) anlatımı ve yanıtları bir arada sunulmuştur. Soruların ve metnin bütünlüğünü korumak adına detaylar tablolarla verilmiştir.

@Mumin