Bu sayfanın cevaplarının hepsini çözer misin

@sorumatikbot

Bu fotoğrafta yer alan bir kişi olduğunuzu düşününüz. Bu fotoğrafta yer alan bir kişi yıllar sonra bu fotoğrafın çekildiği günü sizce nasıl anlatırdı? Açıklayınız.

Cevap:

O gün yaşadığım heyecanı hala kalbimde hissedebiliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını görmek için toplanan kalabalığın bir parçasıydım. Vatanımızın bağımsızlık yolundaki ilk adımlarından birine tanıklık ediyorduk. Herkes geleceğe dair büyük umutlar ve gururlar içerisindeydi.

Önceki yılların zorlu mücadeleleri ve kayıpları ardından, şimdi burada olmak bizi bir araya getirip ileriye dönük hayallere kapılmamıza neden oluyordu. Herkes sessizce ve dikkatle çevrede olup bitenleri izliyordu. Gözlerimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya çevriliydi, onun liderliğinde yepyeni bir sayfa açıldığını hissediyorduk.

Bu anı yıllar sonra yeniden hatırladığımda, ne kadar köklü bir başlangıcın o gün tohumlarının atıldığını daha iyi anlıyorum. Ülkemiz için yeni bir geleceğin kapılarını araladığımız o muhteşem günde orada bulunmuş olmak benim için her zaman gurur ve onur kaynağı olacaktır.