Bu hikayenin noktalama ve yazim kurallarina uygun biçimde yazılmasi

Merhaba arkadaslar bugun sizlere bir macera hikayemi anlatacagim o zman korona virüs diye bir hastalik vardi bende halam gile gitmistim o zaman dısari cikma yasagi vardi sonra kuzenim le beraber assagiya inmiştik ve top oynamiştik sonra kuzenimi annesi çagırdı ve kuzenim gitti ben tek kalmistik kuzenim beni çağirdi baran hadi gell dedi bende tamam dedim ve 10 dakika daha oynadim ve topum baska bir yere gitti ben de topumu almaya gittim ve disari cikma yasagi oldugu icin polisler mahalleleri geziyorlardi bende diger mahellede polisi gorunce eve dogru kostum halam gilinde kapisi demir sürgülü kapı kapiyi kapatim derken elim orda kaldi ve yarildi sonra halam gille beraber hastaneye gittik elime dikis atildi beni dinlediginiz icinn tesekkurler
Bu hikayenin noktalama ve yazim kurallarina uygun bicimde yazilmasi

Bu hikayenin noktalama ve yazım kurallarına uygun biçimde yazılması

Yanıt: Metninizi daha anlaşılır ve dil kurallarına uygun hale getirmek için aşağıdaki şekilde düzeltebiliriz:

İlk olarak, Aysenur_Akdogan şöyle dedi: “Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere bir macera hikayemi anlatacağım. O zamanlar koronavirüs diye bir hastalık vardı ve ben de halamlara gitmiştim. O zaman dışarı çıkma yasağı vardı. Sonra kuzenimle beraber aşağıya inmiştik ve top oynamıştık. Sonra kuzenimi annesi çağırdı ve kuzenim gitti, ben tek kalmıştım. Kuzenim beni çağırdı: ‘Baran, hadi gel!’ dedi. Ben de ‘Tamam’ dedim ve 10 dakika daha oynadım. Topum başka bir yere gitti. Ben de topumu almaya gittim ve dışarı çıkma yasağı olduğu için polisler mahalleleri geziyorlardı. Ben de diğer mahallede polisi görünce eve doğru koştum. Halamlarda kapısı demir sürgülü bir kapı vardı. Kapıyı kapatırken elim orada kaldı ve yarıldı. Sonra halamla beraber hastaneye gittik; elime dikiş atıldı. Beni dinlediğiniz için teşekkürler.”

Özet: Verilen hikaye, dil bilgisi ve noktalama kurallarına uygun hale getirilmiştir. Başlangıçta konuşmacı alıntı yapılmış, cümle yapılarında düzeltmeler yapılmış ve uygun noktalama işaretleri eklenmiştir.