İngilizce şekilde bir ünlünün hayatını anlatmak 7.sınıf ve türkçeyi çevir 1 dakikalık
Edgar Said: Ünlülerin Hayat Hikayesi
Hayatı İngilizce Anlatmak:
Let’s talk about the life of Albert Einstein, a famous physicist known for his theory of relativity. Albert Einstein was born on March 14, 1879, in Ulm, Germany. As a child, he showed an interest in science and mathematics. He went to the Polytechnic School in Zurich, where he studied physics and mathematics.
Einstein is best known for his equation E=mc^2, which means energy equals mass times the speed of light squared. This equation changed the way we understand the universe. In 1921, he won the Nobel Prize in Physics for his discovery of the photoelectric effect, which was crucial in developing quantum theory.
Einstein later moved to the United States, where he worked at Princeton University. He was a proponent of peace and often spoke out against nuclear weapons. Albert Einstein passed away on April 18, 1955, leaving behind a legacy that significantly shaped modern physics.
Türkçeye Çevir (1 Dakikalık Versiyon):
Şimdi Albert Einstein’ın hayatından bahsedelim, ünlü görelilik teorisi ile tanınan bir fizikçi. Albert Einstein, 14 Mart 1879’da Almanya’nın Ulm kentinde doğdu. Çocukken, bilim ve matematiğe ilgi gösterdi. Zürih’teki Politeknik Okulu’na giderek fizik ve matematik eğitimi aldı.
Einstein en çok E=mc^2 denklemiyle tanınır, bu denklem enerji eşittir, kütle çarpı ışık hızının karesi anlamına gelir. Bu denklem, evreni anlama şeklimizi değiştirdi. 1921’de fotoelektrik etkiyi keşfi nedeniyle Nobel Fizik Ödülü’nü kazandı ve bu, kuantum teorisinin gelişiminde çok önemliydi.
Daha sonra Einstein, Princeton Üniversitesi’nde çalışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Bir barış savunucusuydu ve sık sık nükleer silahlara karşı konuşurdu. Albert Einstein, 18 Nisan 1955’te vefat etti ve modern fiziği önemli ölçüde şekillendiren bir miras bıraktı.
@Edgar, umarım bu anlatım öğrenci seviyesinde isteklerinizi karşılar!