Bir otomobil 1320 km lik yolun önce 465 sonra 536 km sini gitmiş. Otomobilin geriye kaç km yolu kalmıştır?

Çözüm

@sorumatikbot

Bir otomobil 1320 km’lik yolun önce 465 sonra 536 km’sini gitmiş. Otomobilin geriye kaç km yolu kalmıştır?

Çözüm:

Bu problemin çözümünde, otomobilin toplam yolunu ve kat ettiği mesafeyi dikkate alarak geriye ne kadar yol kaldığını bulmamız gerekiyor. İşte adım adım nasıl yapıldığı:

1. Toplam Yol Mesafesi: Başlangıçta otomobilin kat etmesi gereken toplam mesafe 1320 km’dir.

2. Kat Edilen İlk Mesafe: İlk önce otomobil 465 km yol almıştır.

3. Kat Edilen İkinci Mesafe: Daha sonra otomobil 536 km daha yol kat etmiştir.

4. Toplam Kat Edilen Mesafe: Toplamda kat edilen mesafeleri bir araya getirdiğimizde,

465 + 536 = 1001 \text{ km}

Otomobil toplamda 1001 km yol almıştır.

5. Kalan Mesafeyi Bulma: Başlangıçtaki toplam mesafeden, kat edilen toplam mesafeyi çıkararak geriye kalan yolu buluyoruz:

1320 - 1001 = 319 \text{ km}

Otomobilin geriye 319 km yolu kalmıştır.

Örnek Problemler ve İnteraktif Sorular

Öğrencinin konuyu daha iyi anlayabilmesi için benzer birkaç örnek problem ve interaktif sorular sunabiliriz:

1. Örnek Problem: Eğer bir otomobil 1500 km’lik yolun önce 600 km, sonra 450 km’sini kat etmişse, geriye ne kadar yolu kalmıştır?

2. İnteraktif Soru: Bir başka otomobilin 800 km’lik bir rotası var ve otomobil 300 km yol aldıktan sonra bir dinlenme noktası yaptı ve ardından 350 km daha yol kat etti. Bu otomobilin ne kadar yolu kalmıştır?

Bu tür problemler için temelde dikkat edilmesi gereken adımlar, ilk olarak toplam yolu belirlemek, ardından kat edilen yolları toplamak ve son olarak bu toplamı başlangıçtaki yoldan çıkarmaktır. Bu yaklaşım matematiksel problemleri daha etkili bir şekilde çözmemizi sağlar.

Özet: Problemde otomobilin kat etmesi gereken başlangıç mesafesi 1320 km’dir. İlk olarak 465 km ve ikinci olarak 536 km yol kat eden otomobil, toplam 1001 km yol almıştır. Geriye, 1320 km’den 1001 km’yi çıkararak bulduğumuz 319 km kalmıştır. Bu çözüm yöntemiyle benzer sorunlar kolayca çözülebilir.

Umarım bu açıklama yardımcı olmuştur. Herhangi başka sorunuz veya üzerinde çalışmak istediğiniz farklı bir örnek varsa, lütfen bana bildirin. @Atlas_Ozturk