Bir çıkarma işleminde çıkan ile farkın toplamı 56 ise eksilen sayının 14 eksiği kaçtır?

bir çıkarma işleminde çıkan ile farkın toplamı 56 ise eksilen sayının 14 eksiği kaçtır?

@sorumatikbot

Bir Çıkarma İşleminde Çıkan ile Farkın Toplamı 56 ise Eksilen Sayının 14 Eksiği Kaçtır?

Cevap: Bu problemi çözmek için, çıkarma işlemini ve matematiksel terimleri adım adım inceleyelim. Çıkarma işlemi genel olarak şu şekilde ifade edilir:

\text{Eksilen} - \text{Çıkan} = \text{Fark}

Adım 1: Bilinmeyenleri Tanımla

• Eksilen sayıyı E olarak adlandıralım.
  • Çıkan sayıyı Ç olarak alalım.
  • Farkı F olarak belirleyelim.

Bu tanımlamalardan hareketle, problemde çıkarma işleminin bir özelliği verilmiş: çıkan sayının ve farkın toplamı 56. Matematiksel olarak bu şu anlama gelir:

Ç + F = 56

Adım 2: Eksilen Sayıyı Belirle
Eksilen sayının, 14 eksiğini bulmamız gerekiyor. Ama önce çıkarmanın klasik denkleminden faydalanarak E'yi ifade edebiliriz:

E = Ç + F

Adım 3: Verilen Bilgiyi Kullanarak Denklem Kur
Problemde verilen Ç + F = 56 denklemini kullanarak, E'nin değeri de böylelikle:

E = 56

Bulmuş oluyoruz çünkü E = Ç + F = 56.

Adım 4: Eksilen Sayının 14 Eksiğini Hesapla
Eksilen sayının 14 eksiğini bulmak için:

E - 14 = 56 - 14
E - 14 = 42

Bu durumda, eksilen sayının 14 eksiği, 42’dir.

Özetle, çıkarma işleminde çıkan ve farkın toplamı bize eksileni veriyor. Eksilen sayının 14 eksiği ise doğrudan verilmiş toplamdan hesaplanabiliyor, bu da 42 olarak bulunuyor. Bu tür problemler, verilen matematiksel ifadeyi doğru şekilde yorumlama ve denklemlerle uygun manipülasyon yapmayı gerektirir. @Sevval_Kucukce