!17689373266567690845484025042885|375x500 [Link Silindi]
Ben sana denememi kontrol ettirmek istiyorum cevap anahtarını bulamadım
Önemli Noktalar
- Elif ve Fatih’in para miktarını gösteren cebirsel ifadelerin toplamı doğru şekilde toplanmalıdır.
- Panolardaki cebirsel ifadelerin toplamları ayrı ayrı hesaplanmalı ve farkı bulunmalıdır.
- Doğru cevaba ulaşmak için terimler dikkatlice toplanmalı ve küçük hatalar yapılmamalıdır.
İlk soruda Elif’in ifadesi 4x + 6, Fatih’ın ifadesi 6x + 3. Toplamları 10x + 9 olur.
İkinci soruda panolardaki cebirsel ifadelerin toplamları ayrı ayrı hesaplanır, farkları bulunur ve uygun seçenek seçilir.
İçindekiler
- Soru 1: Cebirsel İfadelerin Toplamı
- Soru 2: Panolardaki İfadelerin Toplamları ve Farkı
- Özet Tablo
- Sık Sorulan Sorular
Soru 1: Cebirsel İfadelerin Toplamı
Elif: 4x + 6
Fatih: 6x + 3
Toplam:
(4x + 6) + (6x + 3) = 4x + 6x + 6 + 3 = 10x + 9
Doğru cevap D) 10x + 9.
Pro Tip: Terimleri toplarken benzer terimleri ayrı ayrı toplayın (x’li terimler ve sabit terimler).
Soru 2: Panolardaki İfadelerin Toplamları ve Farkı
I. panodaki kartlar:
- x + 1
- 2x + 3
Toplam I = (x + 1) + (2x + 3) = 3x + 4
II. panodaki kartlar:
- 2x - 4
- -3x - 2
- -x -1
- -4x
Toplam II = (2x - 4) + (-3x - 2) + (-x - 1) + (-4x)
= 2x - 4 - 3x - 2 - x - 1 - 4x
= (2x - 3x - x - 4x) + (-4 - 2 - 1)
= (-6x) + (-7)
= -6x - 7
Fark = Toplam I - Toplam II = (3x + 4) - (-6x - 7) = 3x + 4 + 6x + 7 = 9x + 11
Verilen şıklarda 9x + 11 yok. Fakat seçeneklerde bulunan ifadelerden farkına yaklaşan ya da yanlış yazılmış olabilir. Doğru cevap seçeneklerde yoksa, etkili yöntem terimleri tekrar kontrol etmektir.
Ancak soru işaretlenmiş şık A) 5x - 3, bu yanlıştır.
Eğer soruda “fark eşit olabilir” ifadesi varsa, farkın başka bir denklem olarak düzenlenmesi gerekebilir.
Özet Tablo
| Soru No | İşlem | Sonuç |
|---|---|---|
| 1 | (4x+6) + (6x+3) | 10x + 9 |
| 2 | (x+1)+(2x+3) - [(2x-4)+(-3x-2)+(-x-1)+(-4x)] | 9x + 11 |
Sık Sorulan Sorular
1. Cebirsel ifadelerde terimleri nasıl toplarız?
Benzer terimler (x’li terimler ve sabit terimler) kendi aralarında toplanır veya çıkarılır.
2. Eksi işaretli ifadelerde nelere dikkat etmeli?
Parantez içindeki tüm terimler eksilen terim olduğunda işaretleri değiştirilir veya doğru şekilde çıkarılır.
3. Toplama ile çıkarma farkını karıştırmamak için ne yapmalıyız?
Toplama ve çıkarma işlemlerini adım adım yapıp, her adımı kontrol etmek gerekir.
Sonraki Adımlar
Bu cebirsel ifadelerle ilgili işlem hatalarını önlemek için benzer terimlerin toplanmasına yönelik örnek soru çözümleri ister misiniz?
Ya da cebirsel ifadelerde parantez açma ve işlem öncelikleri üzerine açıklama yapayım mı?
Ben sana denememi kontrol ettirmek istiyorum, cevap anahtarını bulamadım
Önemli Noktalar
- Sorumatik’te bir deneme tamamlandıktan sonra “Sonuç Sayfası” ekranı otomatik açılır.
- Cevap anahtarını görmek için o ekrandaki “Cevap Anahtarı” butonunu kullanmalısınız.
- Mobil ile masaüstü arayüzünde buton yerleri farklı olabilir; bazen açılır menü içinde gizlidir.
Doğrudan Cevap
Denemenizi tamamlayıp sonuç sayfasına ulaştıktan sonra, ekranın alt kısmında veya sağ üst köşede bulunan “Cevap Anahtarı” düğmesine tıklayarak soruların doğru-yanlış ve çözüm anahtarına ulaşabilirsiniz.
İçindekiler
Deneme Sonuç Sayfasını Bulma
- Sorumatik ana sayfasına giriş yapın.
- Üst menüden “Denemelerim” sekmesine tıklayın.
- Listeden kontrol etmek istediğiniz denemenin adına dokunun.
- Deneme tamamlandıysa otomatik olarak Sonuç Sayfası açılır; açılmazsa sonuç kartındaki “Sonuçları Gör” butonunu kullanın.
Cevap Anahtarını Görüntüleme Adımları
- Sonuç Sayfası’nda ekranın sağ üst köşesine veya sayfa altına bakın.
- “Cevap Anahtarı” adlı butonu bulun.
- Butona tıkladığınızda tüm soruların şıkları üzerindeki doğru yanıtlar ve açıklamalar açılır.
- Dilerseniz PDF İndir simgesine tıklayarak anahtarı cihazınıza kaydedebilirsiniz.
Olası Sorunlar ve Çözümleri
- Cevap Anahtarı Butonu Gözükmüyor
• Sayfayı yenileyin (Ctrl + F5).
• Mobilde menü açılır/düğme gizlenmiş olabilir: sağ üst köşedeki üç nokta simgesini kontrol edin. - Deneme Hatalı Tamamlandı
• İnternet bağlantınızı kontrol edip yeniden gönderin. - Tarayıcı Önbelleği Sorun Çıkarıyor
• Tarayıcı önbelleğini temizleyin veya farklı bir tarayıcıdan deneyin.
Özet Tablosu
| Adım | İşlem | Not |
|---|---|---|
| 1. Denemelerim’e Git | Üst menü → Denemelerim | Denemenin tamamlandığından emin olun |
| 2. Sonuçları Gör | İlgili deneme kartı → Sonuçları Gör | Otomatik açılmazsa bu buton |
| 3. Cevap Anahtarını Aç | “Cevap Anahtarı” butonu | Açılır menüde gizli olabilir |
| 4. PDF İndir (opsiyonel) | Cevap Anahtarı ekranı → PDF İndir | Cihazınıza kaydetmek için |
SSS
Q1: “Denemelerim” sekmesini bulamıyorum, ne yapmalıyım?
A1: Üst menüdeki profil simgesinin yanındaki “Denemelerim” düğmesini kullanın.
Q2: Cevap Anahtarı PDF indirme seçeneği yok.
A2: Bazı eski denemelerde PDF özelliği devrede olmayabilir; yakındaki “Paylaş” butonuyla ekran görüntüsü alın.
Q3: Hala cevap anahtarını göremiyorum.
A3: Tarayıcı önbelleğinizi temizleyip tekrar giriş yapın; sorun devam ederse destek@Sorumatik’e e-posta atabilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra cevap anahtarınızı görüntüleyebildiniz mi? @Mehmet_Sahan1