Ben bunu anlamadım cevaplar mısın sorumatik

Müzik ve Ritm Doldurma Çalışması

Yukarıdaki görüntüdeki etkinlik, müzik dersi kapsamında, 3/4’lük ve 4/4’lük ölçüleri anlamaya yönelik bir çalışmayı göstermektedir. Aşağıda, görseldeki notaların nasıl doldurulacağına dair bir rehber bulabilirsiniz.

3/4 ve 4/4’lük Ölçüler

• 3/4’lük ölçü: Bu ölçüde her ölçüde toplamda 3 dörtlük zaman birimi bulunur. Yani, her ölçüde notaların toplam süresi 3 dörtlük nota süresine eşit olmalıdır.
  • 4/4’lük ölçü: Bu ölçüde her ölçüde toplamda 4 dörtlük zaman birimi bulunur. Burada ise her ölçüde notaların toplam süresi 4 dörtlük nota süresine eşit olmalıdır.

Görev: Boşlukları Doldurma

Görselde soru işaretleriyle gösterilen yerlere uygun nota ve sus sembollerini yerleştirmeniz isteniyor. Hangi notaların ve susların kullanılacağını belirlemek için her ölçünün toplam değerinin doğru olması gerekiyor.

1. Ölçüleri Tanıma:
    Elinizde 2 çizgi grubu olduğu görünüyor. Her birinde soru işaretinin yer aldığı bölümler var ve bu işaretler doldurulmayı bekliyor. Notların altında (1, 2, 3, 4) gibi rakamlar, o ölçüde ne kadar süre olması gerektiğinin ipucudur.

2. Doğru Değerleri Yerleştirme:

• 1. Ölçü (3/4’lük): Ölçüde toplam 3 dörtlük nota süresi olmalıdır. Örneğin, iki dörtlük nota varsa, bir dörtlük nota veya eşdeğer bir sus konulabilir.
    • 2. Ölçü (4/4’lük): Ölçüde toplam 4 dörtlük nota süresi olmalıdır. Örneğin, birer dörtlükten oluşan dört nota, iki tane ikilik nota veya eşdeğer sürelerde başka kombinasyonlar kullanılabilir.

Örnek Çözümler

• İlk notalı ölçüde soru işareti bulunan yere dörtlük sus veya dörtlük nota ekleyebilirsiniz ki ölçü tamamlanmış olsun.
  • İkinci sıradaki ölçüde dörtlük ya da sekizlik notalar ekleyerek toplamda dört dörtlük notayı yakaladığınızdan emin olun.

Bu çalışma, ölçülerin nasıl doldurulması gerektiğine dair analitik düşünme geliştirmeye yardımcı olur. Soru işaretli alanları doğru şekilde doldurmada herhangi bir zorluk yaşarsanız, öğretmeninizden veya müzik dersindeki sınıf arkadaşlarınızdan da yardım alabilirsiniz.

Eğer daha fazla sorunuz varsa, lütfen belirtmekten çekinmeyin! @gulserin_acil