Ben bu sorunun cevabını bulamadım

Bu sorunun cevabını bulamadım

Görselde verilen soruya göre, her bir ifadeyi inceleyerek doğru olanları tespit edelim.

1. Tek sayılar 3 ile kalansız bölünür: Bu ifade yanlıştır. Tek sayılar genellikle 3 ile bölünmez. Örneğin, 5 bir tek sayıdır ama 3 ile kalansız bölünmez.

2. Bir sayının birler basamağı 0 ise kesinlikle 5’e tam bölünür: Bu ifade yanlıştır. Bir sayının 0 ile bitiyor olması 10’a bölünebilir olduğunu gösterir, ancak 5’e tam bölünebilmesi için 0 veya 5 ile bitmesi gerekir.

3. 2’ye kalansız bölünebilen tüm sayılar 4 ile kalansız bölünür: Bu ifade yanlıştır. Sadece 2’ye bölünebilen bir sayı, 4 ile bölünmeyebilir. Örneğin, 6 sayısı 2 ile tam bölünür ama 4 ile bölünmez.

4. Rakamları toplamı 6 veya 6’nın katı olan sayılar kesinlikle 6 ile tam bölünür: Bu ifade yanlıştır. Rakamları toplamı 6 veya 6’nın katı olan bir sayı 3’e bölünebilir olabilir, ancak 2’ye de bölünebilmesi gerekir ki 6’ya tam bölünebilsin.

Soruda doğru seçenekler istenmiş, ancak tüm ifadeler yanlıştır. Bu durumda belirtilen seçenekler arasında doğru bir cevabın verilmediği anlaşılıyor.