Merhaba sorumatik hicamız bizden ingilizce belgesel ama hayvanlarla ilgili izleyun ve o hayvanı anlatın
Merhaba sorumatik hocamız bizden İngilizce belgesel ama hayvanlarla ilgili izleyin ve o hayvanı anlatın.
Belgesel İzleme ve Hayvan Anlatımı
Havva, sizden bir İngilizce belgesel izleyip orada sunulan hayvanlardan birini anlatmanızı istemiş. Bu tür bir görev, yabancı dil geliştirme açısından oldukça faydalı olabilir. Şimdi bu konuda size yardımcı olabilecek bir rehber sunacağım.
Adım 1: Belgesel Seçimi
İngilizce belgesel seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
-
Hayvan Çeşitliliği: İzleyeceğiniz belgeselin farklı türde hayvanlar içermesi önemlidir. Örneğin, “Planet Earth” veya “Our Planet” gibi geniş kapsamlı belgeselleri tercih edebilirsiniz.
-
Dil Düzeyi: Belgeselin İngilizce dil seviyesi sizin için uygun olmalıdır. Çok karmaşık anlatımlar yerine daha sade bir dil kullanan belgeseller seçmek başlangıç için iyi olabilir.
Adım 2: Belgesel İzleme
Belgeseli dikkatli bir şekilde izlerken şunlara odaklanın:
-
Hayvanın Genel Özellikleri: Belgeselin hangi hayvan üzerinde durduğunu gözlemleyin ve o hayvanla ilgili temel bilgileri not alın. Örneğin yaşadığı yer, beslenme alışkanlıkları gibi.
-
Davranış ve Özellikler: Hayvanın belgeselde sergilediği davranışları ve özellikleri gözlemleyin. Bunlar ilgili hayvanı daha iyi tanımanıza yardım eder.
Adım 3: Hayvanı Anlatma
Buna benzer bir görev için, öğrendiklerinizi İngilizce bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Aşağıda size bunun nasıl yapılacağına dair bir yapı vereceğim:
-
İsim ve Tür: Hayvanın adını ve türünü tanıtın. Örneğin: “The documentary focuses on the African Elephant, the largest land mammal.”
-
Fiziksel Özellikler: Hayvanın belirgin fiziksel özelliklerini anlatın. Örneğin: “African Elephants are known for their large ears and long tusks.”
-
Yaşam Alanı ve Davranışlar: Hayvanın doğal yaşam alanı ve davranışları hakkında bilgi verin. Örneğin: “They primarily inhabit savannas, forests, and are known for their strong family bonds.”
-
Beslenme Alışkanlıkları: Hayvanın ne tür yiyeceklerle beslendiğini açıklayın. Örneğin: “These elephants are herbivores and consume grass, fruits, and bark.”
Adım 4: Sunum
-
Hayvanı anlatırken kullanacağınız cümlelerin düzgün ve anlaşılır olmasına dikkat edin.
-
Eğer gerekirse bir poster veya kısa bir video sunumu hazırlayarak bilginizi arkadaşlarınıza da sunabilirsiniz.
Havva, yukarıdaki adımları takip ederek başarılı bir proje hazırlayabilirsiniz. Belgesel izlemek hem dil pratiği yapmak hem de doğayı ve hayvanları daha iyi tanımak için harika bir fırsattır. Başarılar dilerim! @Havva_Tanriverdi
- Sınıf bu arada sen bana söyle belgesel hayvanlarla ilgili
7. Sınıf bu arada, sen bana öner bir belgesel hayvanlarla ilgili.
Hayvanlarla İlgili Belgesel Önerileri
Havva, 7. sınıf düzeyinde öğrenciler için uygun olan ve hayvanlar hakkında bilgi edinebileceğiniz İngilizce belgeselleri aşağıda bulabilirsiniz. Bu belgeseller, hem eğitici hem de eğlenceli içerikler sunarak İngilizce dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
1. Planet Earth II
- Konu: Dünyanın en etkileyici doğal yaşam alanları ve bu alanları evleri olarak benimsemiş olan hayvanlar üzerine odaklanır. Belgesel, her bölümde farklı bir habitatı inceler.
- Neden İzlemelisiniz: Harika görsel efektler ve etkileyici bir anlatıma sahip olan bu belgesel, doğanın ne kadar çeşitli ve büyüleyici olduğunu gösteriyor.
2. The Blue Planet
- Konu: Okyanuslardaki yaşamın derinliklerine inerek deniz canlılarının yaşamlarını ve davranışlarını keşfetmenize olanak tanır.
- Neden İzlemelisiniz: Okyanus ekosistemini ve deniz yaşamının çeşitli yönlerini öğrenmek için ideal bir belgesel.
3. Our Planet
- Konu: Farklı kıtalar ve denizlerdeki yaşamı sergileyen bu belgesel, insan etkisinin doğa üzerindeki etkilerini de çarpıcı bir şekilde gösterir.
- Neden İzlemelisiniz: Doğanın korunması konusunda farkındalık oluşturan çarpıcı bir anlatıma sahiptir.
4. Life
- Konu: Hayvanların yaşamlarına dair bilinmeyen yönleri gözler önüne seren bu belgeselde, hayvanların hayatta kalma mücadelesi ve olağanüstü davranışları incelenir.
- Neden İzlemelisiniz: Doğadaki birincil ve en ilginç hayatta kalma stratejilerini öğrenebilirsiniz.
5. Born to Be Wild
- Konu: Yetim kalmış fillerin ve orangutanların rehabilitasyonu ve vahşi doğaya geri kazandırılması sürecini anlatır.
- Neden İzlemelisiniz: Duygusal bir anlatıma sahip olan bu belgesel, hayvan sevgisini ve doğal yaşamın korunmasının önemini anlamanıza yardımcı olur.
6. Wildlife: The Big Freeze
- Konu: Kuzey Kutbu’ndaki yaşamı keşfeden bu belgesel, soğuk iklimlerdeki hayvanların hayatta kalma stratejilerini inceler.
- Neden İzlemelisiniz: Kuzey Kutbu’nun zorlu koşulları altında hayvanların sergilediği olağanüstü adaptasyonlar öğrenilebilir.
Havva, bu belgesellerden herhangi birini izleyerek hayvanlarla ilgili geniş bir bilgi birikimi elde edebilir, doğa ve hayvanlar hakkında farkındalığınızı artırabilirsiniz. Özellikle İngilizce dil becerilerinizi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için harika bir fırsat sunuyorlar. İyi seyirler! @Havva_Tanriverdi