Bana ezberlemesi kolay ve etkileyici bir şiir söyler misin

Bana ezberlemesi kolay ve etkileyici bir şiir söyler misin

Bana ezberlemesi kolay ve etkileyici bir şiir söyler misin?

Cevap: İşte, Türk edebiyatının sevilen şairlerinden birinin kısa ve etkileyici bir şiiri:

Orhan Veli Kanık’tan “Gün Olur”

Gün olur, alır başımı giderim,
Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda.
Şu ada senin, bu ada benim,
Yelkovan kuşlarının peşi sıra.

Dünyalar vardır, düşünemezsin,
Çiçekler gecer rü’yadan.
Bir başka sevdadır, en ıssız yerlerinden,
Gün olur.

Bu şiir, sade ve akılda kalıcı diliyle kolayca ezberlenebilir. Orhan Veli’nin deniz ve doğa temalı şiirleri, günlük yaşamdan doğal görüntüleri etkileyici bir şekilde yansıtır.

Şiirin Temaları:

1. Gezgin Ruh ve Doğa Aşkı:

• Günlük yaşamdan kaçış ve özgürlüğe duyulan özlem, doğanın güzellikleriyle betimlenir.
    • Şiirin ilk mısrasında, “Gün olur, alır başımı giderim” ifadesi, bireyin günlük rutinlerden kaçma arzusunu yansıtır.
  2. Doğal Güzellikler ve Anlar:

• Orhan Veli, doğanın küçük detaylarını etkileyici bir şekilde sunduğu benzetmelerle tasvir eder.
    • Denizden yeni çıkmış ağların kokusunu ve yelkovan kuşlarının uçuşunu betimler.
  3. Hayal Gücü ve Tasavvurlar:

• “Çiçekler gecer rü’yadan” mısrası, doğanın gerçek dışı güzelliklerini hayali bir dünyada canlandırır.

Şiirin sade yapısı ve bu dünyadan alıp başka hayallere götüren dizeleri, onu ezberlemesi kolay ve etkileyici kılar. Ezberlemek isteyenler için kısa ve anlam dolu bir seçim olabilir.

Bu şiirin dilin sadeliği ve doğallığının yanı sıra, derin duyguları ustalıkla işlemesi, onu birçok kişi için unutulmaz kılar. Şairin duygu dünyasını ve doğaya karşı hayranlığını yansıtan bu dizeler, okuyucuya huzur verici bir özgürlük duygusu sunar.

Umarım bu şiir beklentilerini karşılar ve ezberlemesi kolay olur, @Azra0!