atatürk’ün çocuklarla ilgili sözlerini araştırıp defterinize yazınız
Atatürk’ün Çocuklarla İlgili Sözleri
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk, çocukları ve gençleri Türkiye’nin geleceği olarak görüyordu ve onların eğitimine, gelişimine büyük önem veriyordu. İşte Atatürk’ün çocuklarla ilgili bazı önemli sözleri:
1. Cumhuriyeti Korumak:
“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”
2. Çalışkan Olmanın Önemi:
“Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır.”
3. Geleceğin Sahipleri:
“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğu, yarının büyüğüdür.”
4. Eğitim ve Bilgi:
“Çocuklarımızı artık bugünkü hayatımıza göre değil, yarının daha gelişmiş şartlarına göre hazırlamalıyız.”
5. Milli Egemenlik:
“Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak.”
Özet:
Atatürk, çocukların Türkiye’nin aydınlık geleceğinin anahtarı olduğunu sık sık vurgulamış, onların iyi bir eğitim alması ve çağın koşullarına uygun hazır hale gelmesi gerektiğini belirtmiştir. Eğitim ve gelişim, Atatürk’ün çocuklara atfettiği en önemli konular arasında yer almıştır.