Aşağıdakilerden hangisi günlük hayatın bir parçası haline gelen taşınabilir teknolojik cihaz türlerinden biri değildir? | 1782676034580

Aşağıdakilerden hangisi günlük
hayatın bir parçası haline gelen
taşınabilir teknolojik cihaz
türlerinden biri değildir?
OA) Akılli telefonlar
OB) Dizüstü bilgisayarlar
OC Tabletler
OD) Gyilebilr teknclojler
OE) Masaustu biigisayarlar

Aşağıdakilerden hangisi günlük hayatın bir parçası haline gelen taşınabilir teknolojik cihaz türlerinden biri değildir?

:brain: [ÇÖZÜM ADIMLARI:]

Adım 1 — Seçenek A’nın Analizi
Akıllı telefonlar, cebimizde taşıyabildiğimiz ve pil gücüyle çalışan cihazlardır. Bu nedenle “taşınabilir” (portable) kategorisindedir.

Adım 2 — Seçenek B’nin Analizi
Dizüstü bilgisayarlar (Laptoplar), her yere götürülebilen ve şarj edilebilir bataryaları bulunan taşınabilir teknolojik cihazlardır.

Adım 3 — Seçenek C’nin Analizi
Tabletler, hafif yapıları ve dokunmatik ekranları ile mobil kullanım için tasarlanmış taşınabilir cihazlardır.

Adım 4 — Seçenek D’nin Analizi
Giyilebilir teknolojiler (Akıllı saatler, bileklikler vb.), vücut üzerinde taşınabilen ve hareket halindeyken kullanılan cihaz türleridir.

Adım 5 — Seçenek E’nin Analizi
Masaüstü bilgisayarlar, sürekli bir güç kaynağına bağlı olması gereken ve fiziksel boyutları ile ağırlığı nedeniyle sabit bir noktada kullanılmak üzere tasarlanan cihazlardır. Bu cihazlar “taşınabilir” kategorisine girmez.

Adım 6 — Seçenek Karşılaştırması
:cross_mark: A. Akıllı telefonlar — Taşınabilir
:cross_mark: B. Dizüstü bilgisayarlar — Taşınabilir
:cross_mark: C. Tabletler — Taşınabilir
:cross_mark: D. Giyilebilir teknolojiler — Taşınabilir
:white_check_mark: E. Masaüstü bilgisayarlar — Sabit (Taşınabilir değildir)

Adım 7 — Son Doğrulama
Soruda “taşınabilir olmayan” cihaz türü sorulmaktadır. Masaüstü bilgisayarlar haricindeki tüm seçenekler mobilite odaklıdır.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: [CEVAP:] E) Masaüstü bilgisayarlar
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Taşınabilir cihazların temel özelliklerini veya donanım farklarını daha detaylı incelememi ister misin?