armağan eş anlamlısı cümle
Armağan eş anlamlısı cümle nedir?
Cevap:
Armağan kelimesinin eş anlamlısı genellikle hediye, bağış, veya veri gibi kelimeler olabilir. Bu bağlamda, “armağan” kelimesinin geçtiği ve eş anlamlısı kelimenin kullanıldığı örnek cümleler aşağıdaki gibidir:
Armağan ve Eş Anlamlısı Cümle Örnekleri
| Armağan Cümlesi | Eş Anlamlı Cümle |
|---|---|
| Doğum günümde bana güzel bir armağan verdi. | Doğum günümde bana güzel bir hediye verdi. |
| Kongre için değerli bir armağanda bulundu. | Kongre için değerli bir bağışta bulundu. |
| Sanata olan sevgisi onun en büyük armağanıydı. | Sanata olan sevgisi onun en büyük hediyesiydi. |
Kullanılan Kelimelerin Anlamları
| Kelime | Anlamı |
|---|---|
| Armağan | Bir kimseye sevgi, saygı veya iyilik göstermek için verilen eşya. (Hediye anlamında) |
| Hediye | Birine karşılıksız olarak verilen eşya veya hizmet. |
| Bağış | Genellikle yardım amaçlı veya resmi olarak verilen para, eşya veya destek. |
Özet
- Armağan kelimesi yerine cümle içinde anlam bütünlüğünü bozmadan hediye ya da durumuna göre bağış kelimeleri kullanılabilir.
- Bu eş anlamlı kelimeler cümle yapısına ve anlatılmak istenen duruma göre tercih edilir.
- Yukarıda verilen tablo, armağan kelimesinin farklı anlamlarını ve o anlamlara uygun eş anlamlıları örneklerle göstermektedir.