Araştırma görevlisi ingilizce kısaltma

araştırma görevlisi ingilizce kısaltma

Araştırma görevlisi İngilizce kısaltması nedir?

Cevap:
Türk akademik ve üniversite ortamında kullanılan “araştırma görevlisi” unvanının İngilizce karşılığı genellikle “Research Assistant” olarak geçer. Bu nedenle, en yaygın ve doğru İngilizce kısaltması da RA’dır.

Detaylı Açıklama

Türkçe İngilizce İngilizce Kısaltması Açıklama
Araştırma Görevlisi Research Assistant RA Üniversitelerde akademik araştırma ve yardımcı öğretim pozisyonu. Genellikle lisansüstü öğrenciler veya yeni başlayan akademisyenler tarafından kullanılır.
Öğretim Görevlisi Lecturer Farklı bir akademik kadro, araştırma görevlisinden farklıdır.
Araştırma Görevlisi Yardımcısı Research Assistant (trainee) / Junior Research Assistant Bazı durumlarda görevin seviyesine göre farklı tanımlamalar yapılabilir.

Araştırma Görevlisi ve Research Assistant Farkı

• Research Assistant (RA): Araştırma projelerinde çalışan, veri toplayan ve analiz eden akademik personele verilen isimdir. Araştırma görevlisi genellikle bu pozisyona denk gelir.
  • Öğrenciye verilen araştırma destek pozisyonlarından farklı olarak, araştırma görevlisi genellikle bir programın parçası olarak üniversite kadrosunda yer alır.

Alternatif İfadeler

Bazı yabancı üniversitelerde veya kurumlarda farklı terimler veya akademik unvanlar kullanılabilir:

• Graduate Research Assistant (GRA): Lisansüstü eğitim alan ve araştırma yapan asistanlar için.
  • Teaching and Research Assistant: Hem öğretme hem de araştırma görevleri üstlenenler için.

Ancak Türkiye’deki “Araştırma Görevlisi” pozisyonunun karşılığı en yaygın şekilde “Research Assistant (RA)” olarak kabul edilir.

Özet Tablosu

Terim İngilizce Kısaltma Kullanıldığı Alan
Araştırma Görevlisi Research Assistant RA Akademik araştırma pozisyonu, üniversiteler
Lisansüstü Araştırma Görevlisi Graduate Research Assistant GRA Lisansüstü eğitim alan araştırma görevlileri
Öğretim Görevlisi Lecturer Akademik öğretim pozisyonu

Sonuç olarak, araştırma görevlisinin İngilizce kısaltması Resarch Assistant — RA olarak kullanılmaktadır.

@Dersnotu