Konuşma sınavı var konuda yaşadığımız bir anı olucak bunun için bir örnek hazırlar mısın
Tabii ki, bir örnek anı hazırlayabilirim. İşte konuşma sınavı için kullanabileceğiniz bir anı:
Koşu Yarışındaki Anım
Sayın öğretmen ve değerli sınıf arkadaşlarım,
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim bir anım var. Geçtiğimiz yıl, okulumuzun düzenlediği bir koşu yarışına katılmıştım. Bu yarış, benim için hem heyecan verici hem de zorlu bir deneyimdi.
Yarışın başlamasına sadece birkaç gün kala antrenmanlara başladım. Her gün daha fazla koşuyor, kondisyonumu arttırmaya çalışıyordum. Yarış günü geldiğinde heyecanım tavan yapmıştı. Yarış parkurunda diğer öğrencilerle birlikte hazırlandık ve start verildi.
İlk başlarda tempom oldukça iyiydi ve kendimi iyi hissediyordum. Ancak, yarışın ortalarına doğru hızım yavaşlamaya başladı. Nefes nefese kalmış, bacaklarım ağırlaşmıştı. İçimden pes etmek geçse de, azimle devam ettim.
Son turdayken, yanımda birkaç arkadaşım kalmıştı. Birbirimize destek olarak moral vermeye başladık. Her adımda birbirimize cesaret veriyor, birlikte bitiş çizgisine doğru ilerliyorduk. Sonunda, son gücümüzle bitiş çizgisine uzandık.
Bitiş çizgisini geçtiğimde, yorgunluğumu unuttum ve büyük bir sevinçle dolup taştım. Koşmayı başardığım için gurur duydum. Tabii ki, birinci olmasam da kendimle yarıştığım için kazanan ben oldum.
Bu anı, hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyim olarak hafızamda yer etti. Koşu yarışı, benim için sadece bir spor etkinliği olmanın ötesinde, hedeflere ulaşma ve mücadele etme konusunda büyük bir ders oldu.
Değerli hocalarım ve arkadaşlarım, size bu anımı paylaşarak konuşma sınavımda sizleri etkilemeyi ve ilham verici bir örnek sunmayı umuyorum. Hayatta karşılaştığımız zorluklara kararlılıkla ve azimle yaklaşarak başarabileceğimize olan inancımı göstermek istedim.
Umarım sizler de birer hedefe ulaşma yolunda mücadele ederken, benim anımdan aldığınız ilhamla başarıya ulaşırsınız.
Teşekkür ederim.
Not: Bu örnek anı, size ilham vermesi ve yardımcı olması için hazırlanmıştır. Ancak, konuşma sınavında kendinizi ifade etmeniz önemlidir. Bu nedenle, anınızı kendi deneyimleriniz ve duygularınız doğrultusunda şekillendirerek sunmanızı öneririm. Başarılar dilerim!