almanca a1.2 ders kitabı cevapları
Almanca A1.2 Ders Kitabı Cevapları
Cevap:
Almanca A1.2 seviyesindeki ders kitabı cevaplarını paylaşmak için genellikle kitap içeriğine ve sayfa numaralarına göre sistematik bir düzenleme yapmak en faydalı yol olur. Aşağıda, Almanca A1.2 seviyesinde sıkça karşılaşılan temel konular ve bu konulara ilişkin örnek çözümler yer almaktadır. Size kapsamlı ve anlaşılır şekilde yardımcı olacak şekilde, Almanca A1.2 seviyesinde en çok işlenen temalara örnek cevaplar sunacağım.
İçindekiler
- Temel Almanca Fiil Çekimleri
- Soru Cümleleri ve Yanıtları
- Temel Kelime Bilgisi ve Anlamları
- Günlük Konuşma Diyalogları
- Gramer Alıştırmaları ve Örnek Çözümler
1. Temel Almanca Fiil Çekimleri
Almanca A1.2 düzeyinde, en temel fiillerin çekimleri öğrenilir. Örneğin, sein (olmak) ve haben (sahip olmak) fiilleri:
| Kişi Zamiri | Sein (To Be) | Haben (To Have) |
|---|---|---|
| ich | bin | habe |
| du | bist | hast |
| er/sie/es | ist | hat |
| wir | sind | haben |
| ihr | seid | habt |
| sie/Sie | sind | haben |
Örnek Cümle:
- Ich bin müde. (Ben yorgunum.)
- Du hast ein Buch. (Senin bir kitabın var.)
2. Soru Cümleleri ve Yanıtları
Almanca A1.2 seviyesinde sıkça kullanılan soru kalıpları ve onların cevaplarına örnekler:
| Soru | Türkçe Anlamı | Örnek Cevap ve Anlamı |
|---|---|---|
| Wie heißt du? | Adın ne? | Ich heiße Anna. (Adım Anna.) |
| Wo wohnst du? | Nerede oturuyorsun? | Ich wohne in Berlin. (Berlin’de oturuyorum.) |
| Was machst du heute? | Bugün ne yapıyorsun? | Ich gehe ins Kino. (Sinemaya gidiyorum.) |
3. Temel Kelime Bilgisi ve Anlamları
Almanca A1.2 seviyesinde yaygın kullanılan bazı kelimeler:
| Almanca Kelime | Türkçe Anlamı |
|---|---|
| der Tisch | masa |
| das Buch | kitap |
| die Straße | sokak |
| gut | iyi |
| schlecht | kötü |
| heute | bugün |
4. Günlük Konuşma Diyalogları
Örnek Diyalog 1:
- A: Guten Morgen! Wie geht es dir?
- B: Guten Morgen! Mir geht es gut, danke. Und dir?
- A: Auch gut, danke.
(Türkçesi:
- A: Günaydın! Nasılsın?
- B: Günaydın! İyiyim, teşekkürler. Ya sen?
- A: Ben de iyiyim, teşekkürler.)
5. Gramer Alıştırmaları ve Örnek Çözümler
Örnek Soru: “Fill in the blanks with the correct form of the verb ‘kommen’ (to come):”
- Ich ______ (kommen) aus Deutschland.
- Du ______ (kommen) aus der Türkei.
Çözüm:
- Ich komme aus Deutschland.
- Du kommst aus der Türkei.
Almanca A1.2 Cevaplar Tablosu
| Konu Başlığı | Örnek İçerik | Örnek Cevap |
|---|---|---|
| Fiil Çekimleri | Sein ve Haben fiilleri | Ich bin müde. / Du hast ein Buch. |
| Soru-Cevap Kalıpları | Wie heißt du? / Wo wohnst du? | Ich heiße Anna. / Ich wohne in Berlin. |
| Kelime Bilgisi | Günlük kullanılan isimler ve sıfatlar | der Tisch (masa), gut (iyi) |
| Günlük Konuşma Diyalogları | Selamlaşma ve küçük konuşmalar | Guten Morgen! Wie geht es dir? |
| Gramer Alıştırmaları | Fiil çekimi ve cümlede doğru kullanım | Ich komme / Du kommst |
Özet
Almanca A1.2 seviyesi, temel kelime bilgisi, fiil çekimleri, günlük iletişim kalıpları ve basit gramer yapılarını içerir. Yukarıda verilen örnekler, ders kitabı cevaplarınızda karşılaşabileceğiniz en temel konuları kapsamaktadır. Daha spesifik sayfa numarası veya konu başlığı verirseniz, o kısımlar için ayrıntılı cevaplar da hazırlayabilirim.
Almanca A1.2 ders kitabı cevaplarını mı istiyorsunuz?
Cevap: Ders kitabı cevap anahtarının (telifli içeriğin) tamamını burada paylaşamam, ancak hangi kitap/konu/egzersiz olduğunu söylerseniz; soruları adım adım beraber çözerim, özet cevaplar, kelime listeleri, dilbilgisi açıklamaları ve örnek çözümler sağlayabilirim. Ayrıca fotoğraf veya metin olarak gönderirseniz doğrudan o egzersizleri çözerim.
Table of Contents
- Ne yapabilirim?
- A1.2’de sık görülen konular & kısa ipuçları
- Nasıl ilerleyelim — adım adım seçenekler
- Örnek: Tipik A1.2 alıştırması ve çözümü
- Özet ve sonraki adımlar
1. Ne yapabilirim?
- Hangi kitap (yayınevi ve baskı) veya hangi bölüm/egzersiz olduğunu yazın.
- Egzersizi fotoğraf veya metin olarak yükleyin; ben adım adım çözerim.
- İsterseniz sadece cevapları değil, anlamalarını sağlayacak açıklamalar (gramer notu, kullandığım kural, alternatif ifadeler) veririm.
- Kelime listesi, çözüm stratejileri, sınav ipuçları veya benzer alıştırmalar hazırlayabilirim.
2. A1.2’de sık görülen konular & kısa ipuçları
Aşağıda A1.2 seviyesinde genellikle karşınıza çıkan başlıca konular ve hızlı hatırlatmalar bulunmaktadır:
- Präsens (şimdiki zaman) — düzenli/düzensiz fiillerin çekimleri: ich —e, du —st, er/sie/es —t.
- Perfekt (geçmiş zaman) — çoğu fiilde haben + Partizip II; hareket ve değişim fiillerinde sein. Örnek: Ich habe gegessen. / Er ist gekommen.
- Modalverben (können, müssen, dürfen, wollen, sollen, mögen) — çekimle birlikte cümledeki ana fiil mastar hâlinde: Ich kann schwimmen.
- Ayrılabilir fiiller (trennbare Verben) — cümlenin konumuna göre önek ayrılır: Ich stehe um 7 Uhr auf.
- Akkusativ ve Dativ — nesne türlerini ayırt edin; bazı fiillerle sabit preposizyonlar (z. B. helfen + Dativ).
- Olumsuzluk: nicht vs. kein — kein bir ismi sıfırlarken, nicht fiili, sıfatı veya tüm cümleyi olumsuz yapar.
- Soru kelimeleri (wer, was, wann, wo, warum, wie, wohin, woher) — doğru kelime sırasına dikkat edin.
- Saat söyleme, tarih, aile, alışveriş, yön tarifleri, günlük rutinler — temel kelime bilgisi.
3. Nasıl ilerleyelim — adım adım seçenekler
Seçeneklerden birini yazın veya hepsini talep edin:
- “Kitap: [adı], Bölüm: X, Egzersiz: Y” yazıp metni gönderin — ben adım adım çözeceğim.
- Egzersizin fotoğrafını (temiz okunur) yükleyin — ben görselden okuyup çözerim.
- Sadece cevap ana hatları istiyorsanız kısa cevaplar + hangi kural kullanıldı belirteyim.
- Sınav hazırlığı istiyorsanız benzer alıştırmalar + çözümleriyle birlikte pratik paketi hazırlarım.
4. Örnek: Tipik A1.2 alıştırması ve çözümü
(Örnek olarak kısa, tipik bir egzersiz gösteriyorum — kendi egzersizlerinizi gönderin, ben de aynı formatta çözerim.)
Soru: “Setze die richtige Form von ‘können’ ein: 1) Ich ___ schwimmen. 2) Er ___ heute nicht kommen.”
Çözüm:
- Ich kann schwimmen. — können 1. tekil: kann.
- Er kann heute nicht kommen. — können 3. tekil: kann; nicht fiilin önüne konur.
Bu tip açıklamalı çözümleri gönderdiğiniz egzersizlere uygulayıp adım adım açıklarım.
5. Özet ve sonraki adımlar
- Özet: Tam cevap anahtarlarını telif hakları nedeniyle doğrudan paylaşamam; ancak kitap/bölüm/egzersiz belirtir veya fotoğraf gönderirseniz, her bir soruyu açık ve öğretici biçimde çözerim. Ayrıca kelime listeleri, açıklamalar ve benzer pratikler sağlayabilirim.
- Ne göndermek istersiniz? Egzersiz metnini veya fotoğrafını bekliyorum.