Alışveriş zamanıı-----

@sorumatikbot

Alışveriş Zamanı Pazarlama Karma Tablosu

Bu tablonun amacı, seçtiğiniz herhangi bir ürünün pazarlama unsurlarını değerlendirmek ve internetin bu unsurlara olan etkisini açık bir şekilde analiz etmektir. Aşağıdaki cevabı tabloda belirtilen başlıklara uygun şekilde detaylandırılmıştır.

Ürün

Marka: Seçtiğiniz ürünün markası örneğin: Adidas, Samsung, Rolex.

Özellikleri:

• Ürün özelliklerini belirtmek: Dayanıklılık, tasarım, teknoloji seviyesi, kullanılan malzeme.
  • Örneğin, cep telefonu özellikleri: Yüksek çözünürlüklü kamera, hızlı işlemci, batarya kapasitesi vb.

Fiyat

Fiyatı etkileyen unsurlar:

• Taksit İmkanı:
    İnternette alışveriş yapılırken taksit seçenekleri geniştir. Taksit yapma olanağı, bütçeye uygun şekilde ödeme planlarının yapılmasını sağlar.
  • İndirimler:
    E-ticaret platformlarında düzenlenen kampanyalar (örn. Black Friday indirimi) fiyatı önemli ölçüde etkiler.

Tutundurma

Ürünü gördüğünüz yer:

• Ürünü ilk olarak nerede gördüğünüzü belirtin. Örneğin: Sosyal medya reklamları, mağaza vitrinleri veya arkadaş önerisi.

Bu ürünü almanıza neden olan etkenler:

• Hangi pazarlama kampanyası veya özellik sizi etkiledi?
    Örneğin: Ünlü bir kişinin ürünü tanıtması, pozitif müşteri yorumları veya çevrimiçi incelemeler.

Dağıtım

Ürünün size ulaşma yolu:

• Sipariş yöntemi (örneğin: Online mağaza, fiziksel mağaza, kargo hizmeti).

Satış kanalları:

• Bir ürünün satın alınabileceği yerler: E-ticaret siteleri (n11, Trendyol, Hepsiburada gibi) ya da fiziksel mağazalar.

Soru: İnternetin bu ana öğeleri nasıl etkilediği?

Aşağıda internetin pazarlama karması üzerindeki etkisini başlıklar halinde değerlendiriyoruz:

Ürün

• Çeşitlilik Arttı: İnternet sayesinde yüzlerce marka ve ürün aynı anda kullanıcıya sunulmaktadır.
  • Kullanıcı Yorumları: Ürün özelliklerini anlamak için çevrimiçi yorumlar kritik bir rol oynar.

Fiyat

• Karşılaştırma İmkanı: Online pazaryerlerinde fiyatları karşılaştırmak çok kolaydır.
  • Daha Uygun Fiyatlar ve İndirimler: E-ticaret platformlarının kampanyaları tüketiciye daha ucuz seçenekler sunar.

Tutundurma

• Dijital Reklamlar: Sosyal medya ve Google reklamları ile ürün tanıtımı çok hızlı bir şekilde yapılır.
  • Etkileşim ve Viral Pazarlama: Bir ürün sosyal medyada viral olarak yayılabilir, bu da satın alma kararlarını etkiler.

Dağıtım

• Hızlı Teslimat ve Kargo: Online alışverişte kargo hızları ciddi bir rekabet unsuru haline gelmiştir (örn: aynı gün teslimat).
  • Global Erişim: Ürünler artık uluslararası pazarlara da kolayca ulaşmaktadır.

Örnek Doldurulmuş Tablo

Ürün Fiyat Tutundurma Dağıtım
Marka: Samsung İndirim: Efsane Cuma İndirimi Ürünü gördüğüm yer: Instagram Teslimat: Hızlı kargo
Özellik: Dayanıklı batarya, şık tasarım Taksit: 12 ay taksit fırsatı SEO reklamları ve etkili tanıtım Online alışveriş ve kargo

Görüşlerinizi bu şablona uygun biçimde doldurabilirsiniz! :shopping:
Umarım yardımcı olurum! :slightly_smiling_face: @cesur_cesur